Ugrás a tartalomra

Nemzetközi utánpótlástornával tiszteleg fiatalon elhunyt kapusa emléke előtt a DVTK

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. augusztus 09. kedd 14:40
A diósgyőriek és a Puskás Akadémia mellett horvát, szerb, szlovák, lengyel, cseh és román csapat részvételével, második alkalommal rendezik meg a DVTK Rakaczki Kupát. A rangos U16-os felkészülési labdarúgótorna előtt sajtótájékoztatót tartottak kedden, majd délután már a küzdelmek is megkezdődtek a szombatig tartó versengésben.
Fotók: Horváth Csongor

Keddtől szombatig nyolc-csapatos nemzetközi labdarúgótornát rendez a DVTK Labdarúgó Sportakadémia Diósgyőrben és Putnokon a fiatalon elhunyt kapus, Rakaczki Bence emlékére. Az első négy napon a körmérkőzéses csoportküzdelmeket játsszák le a csapatok, majd szombaton már a helyosztók következnek. A bronzmérkőzést a csoportok második helyezettjei vívják, a döntőt pedig a két csoportgyőztes.

A szurkolók számára fontos információ, hogy a torna mind a tizenhat mérkőzése ingyenesen látogatható az öt nap folyamán. A bronzmérkőzést, a döntőt és a záróünnepséget a DVTK Stadionban rendezik meg szombaton.

A torna felvezetéseként sajtótájékoztatót is tartottak kedden, ahol az érintett csapatok vezetőedzői egyöntetűen megállapították: a torna jól szolgálja a felkészülést, egyúttal kiváló lehetőség arra is, hogy a fiatal játékosok - a hazai bajnokik után - bemutatkozzanak a nemzetközi porondon is. És erre nem is lehetne jobb alkalom - hangsúlyozták többen -, mint egy ennyire erős közép-európai kupa.

- Komoly tapasztalatokat tudunk gyűjteni, egy rendkívül jó erőfelmérő lesz számunkra is a torna - emelte ki Kiss Márton György, a Puskás Akadémia FC korosztályos csapatának a vezetőedzője.

Kollégája, a lengyel KP Legia Warszawa U16-os csapatának vezetőedzője azt mondta, a hazai bajnokságban sok mérkőzésük van, de a közösséget és a csapatjátékot egy rangos nemzetközi tornán még inkább építeni tudják.

- Nem annyira eredményben gondolkodunk, mint inkább a nyerő mentalitást szeretnénk átadni a fiataljainknak. Erős közösséget szeretnénk kovácsolni belőlük - húzta alá Tomasz Babel.

Az FC Kosice részéről Radoslav Skolnik vezetőedző úgy fogalmazott, gyümölcsöző az együttműködésük a diósgyőri klubbal, jól ismerik már egymást csapataik a közös felkészülési mérkőzések miatt.

- A tornán szeretnénk a saját játékstílusunkat megmutatni a pályán. Támadó focira törekszünk, de arra is koncentrálni fogunk, hogy a lehető legkevesebb hibával játsszuk le a mérkőzéseinket - tekintett előre a szakember.

A házigazda részéről Icsó Zsolt, a DVTK korosztályos csapatának vezetőedzője szintén a torna fontosságát hangsúlyozta a felkészülés során.

- Biztos vagyok abban, hogy komoly tapasztalatokkal fogunk gazdagodni az öt nap során. Jó erőfelmérő lesz - mutatott rá.

Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója pedig azt emelte ki, hogy nagy előrelépést tettek, hiszen idén már 8 csapat küzd meg egymással a Rakaczki Bence kupában.

- Komoly szervezőmunka áll mögöttünk, hiszen a világjárvány mellett a nehéz világpolitikai helyzet is bizonytalansági tényezőt jelentett. Mi mindenesetre arra törekedünk, hogy tovább emeljük a szintet, és egy még rangosabb tornának adjunk otthont, mint a legelső alkalommal. A szakmai nívó emelése mellett fiatalon elhunyt kapusunk, Rakaczki Bence előtt is szeretnénk tisztelegni ilyen módon is - tette hozzá.

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia 2021-ben rendezte meg első alkalommal a nívós eseményt, a nagy sikerre való tekintettel az idei torna szervezése már a tavalyi döntő másnapján elkezdődött. A címvédő cseh Slavia Praha, a szlovák FC Košice és a Puskás Akadémia tavaly is szerepelt Diósgyőrben, hozzájuk csatlakozott idén a román CFR Cluj, a horvát Hajduk Split, a lengyel Legia Warszawa és - a skót Dundee United helyett "beugorva" - a szerb Crvena Zvezda U16-os csapata.

Csoportbeosztás:

A csoport: Diósgyőri VTK, HNK Hajduk Split, FK Crvena Zvezda, FC Košice
B csoport: Puskás Akadémia FC, KP Legia Warszawa, SK Slavia Praha, FC CFR 1907 Cluj


A II. DVTK Rakaczki Kupa részletes programja:
(Helyszínek: DVTK Stadion, DVTK Edzőközpont, Elek Ákos Utánpótlás Központ, Várady Béla Sportközpont)

Augusztus 9., kedd:

14:00 Puskás Akadémia FC U16 - CFR Cluj U16 (DVTK Edzőközpont) B csoport, 1. mérkőzés

15:45 FC Kosice U16 - HNK Hajduk Spilt U16 (DVTK Edzőközpont) A csoport, 1. mérkőzés

17:00 Diósgyőri VTK U16 - FK Crvena Zvezda U16 (DVTK Edzőközpont) A csoport, 2. mérkőzés


Augusztus 10., szerda:

14:00 CFR Cluj U16 - Legia Warszawa U16 (Putnok, Elek Ákos Utánpótlás Központ), B csoport, 2. mérkőzés

15:45 Puskás Akadémia FC U16 - Slavia Praha U16 (Putnok, Elek Ákos Utánpótlás Központ), B csoport, 3. mérkőzés

17:30 HNK Hajduk Split U16 - Diósgyőri VTK U16 (Putnok, Várady Béla Sportközpont), A csoport, 3. mérkőzés


Augusztus 11., csütörtök:

14:00 Puskás Akadémia FC U16 - Legia Warszawa U16 (DVTK Edzőközpont), B csoport, 4. mérkőzés

15:45 CFR Cluj - SK Slavia Praha U16 (DVTK Edzőközpont), B csoport, 5. mérkőzés

17:30 FC Kosice - FK Crvena Zvezda U16 (DVTK Edzőközpont), A csoport, 4. mérkőzés


Augusztus 12., péntek:

11:00 Legia Warszawa U16 - SK Slavia Praha U16 (Putnok, Elek Ákos Utánpótlás Központ), B csoport, 6. mérkőzés

13:45 FC Kosice - Diósgyőri VTK U16 (Putnok, Elek Ákos Utánpótlás Központ), A csoport, 5. mérkőzés

15:30 HNK Hajduk Split U16 - FK Crvena Zvezda U16 (Putnok, Várady Béla Sportközpont), A csoport, 6. mérkőzés


Augusztus 13., szombat:

13:00 helyosztó mérkőzés a 7-8. helyért: A csoport 4. helyezett - B csoport 4. helyezett (DVTK Edzőközpont)

15:00 helyosztó mérkőzés az 5-6. helyért: A csoport 3. helyezett - B csoport 3. helyezett (DVTK Edzőközpont)

16:30 bronzmérkőzés: A csoport 2. helyezett - B csoport 2. helyezett (DVTK Stadion)

18:00 döntő: A csoport 1. helyezett - B csoport 1. helyezett (DVTK Stadion)

19:15 eredményhirdetés, díjátadó ünnepség (DVTK Stadion).

(A külső képünk a tavalyi tornán készült)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!