Ugrás a tartalomra

Pályán a röplabdások is

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 12. csütörtök 14:58
Hétfőn délután elkezdték a felkészülést a DVTK női röplabdázói is, akik végül az Extraligában indulhatnak.
Kundrák Eszter már nagyon várta az újrakezdést. Fotó: dvtk.eu

Kundrák Eszter élvezte a kikapcsolódást, de már nagyon várta az újrakezdést a városi sportcsarnokban.

– Futó- és konditermi edzéseket végeztem a szünet alatt, emellett tudtam edzősködni is a kicsiknél. Azt is élvezem, mert látom, mennyi tehetséges játékos van az utánpótlásban, az pedig külön öröm, hogy segíthetem őket a fejlődésben, hogy minél jobbak legyenek – mondta a diósgyőriek saját nevelésű röpise, majd kitért saját csapatára is. – Nagyon fiatal és motivált az együttesünk, az Extraligának külön varázsa van, nagyszerű, hogy végül ott indulhatunk. Remélem, a szurkolók is kilátogathatnak majd, hiszen egy sportolónak fontos, hogy jó közegben tudjon röplabdázni, ráadásul a legmagasabb osztályban. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, egyéni célom pedig meccsről meccsről meccsre fejlődni, stabil teljesítményt nyújtani és közben élvezni a játékot.

A felkészülés programja és a keret is kialakult már Farkas Mihály Tamás vezetőedző szerint. 14-en alkotják majd az együttest, köztük négy idegenlégióssal.

– Egy-egy bosnyák és koszovói válogatott játékosunk lesz, ők húzóemberek lehetnek, de egyébként bárki a csapatban. Minden posztra legalább két olyan röplabdázóm van, aki megküzdhet a helyéért. Az elsődleges cél a bentmaradás kiharcolása, a hetedik helyet célozzuk meg. Amennyiben ennél előrébb tudnánk végezni, annak csak örülnék, s ha nem jön közbe semmi, ez akár össze is jöhet.

A szakember elmondása szerint a héten még lazább a munka, ám jövő héttől már napi két foglalkozás szerepel a programban. Utána edzőtáborba utazik a gárda Sárospatakra, melynek végén a Nyíregyházával mérkőznek meg a lányok. Később, szeptember közepén, a nyírségi fővárosban vesznek részt egy tornán, melyen a rendező, a Vasas, az MTK, a  Balatonfüred és a DVTK mellett egy hatodik csapat is részt vesz majd. Szeptember végén két edzőmeccs vár rájuk Gödöllőn, október elején pedig reményeik szerint a szlovák extraligás Besztercebányával csaphatnak össze. A bajnokságot október 16-án, idegenben kezdik az Újpest ellen.

További riportokat a keddi Sportpercekben láthatnak a Miskolc Televízióban 18.25-kor.

Olvasnivaló