Ugrás a tartalomra

A tabella élén telel a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. december 12. vasárnap 20:46
Győzelmével élre állt a DVTK a Merkantil Bank Liga 20. – 2021-ben utolsó – fordulójában. Diósgyőri VTK – Aqvital FC Csákvár 3-2 (0-1).
Forrás: dvtk.eu

Az első félidő hajrájában szerzett góllal a Csákvár vonulhatott előnyben pihenőre. A második félidőt nemcsak jól, hanem eredményesen is kezdte a DVTK: előbb a Könyves elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt váltotta gólra Molnár Gábor, majd fordított szereposztásban Molnár passzát értékesítette Könyves Norbert. Néhány perccel később a vendégek is belőttek egy büntetőt, a mérkőzést azonban Molnár Gábor újabb gólja döntötte el.

Kondás Elemér: – Szép gólokat lőttünk, de ma harcolni kellett a győzelemért, amit megtettek a fiúk. Nem volt könnyű mérkőzés, mert jó ellenféllel találkoztunk. Az elején mi játszottunk kevésbé jól, mintha kényelmesen kezdtünk volna, lassan mentek a labdák, hosszúak voltunk, nagy területet adtunk az ellenfélnek a középpályán. Ő pedig agresszíven futballozott, a megszerzett labdákkal a gyors emberek révén próbáltak kontrákat vezetni. Egyszerű volt a játékuk, Takács Tamást próbálták megjátszani, és a második labdákból építkeztek, illetve a kapu előtt az ő fejét keresték, ebből szerezték meg a vezetést is. Mi pedig sokszor direktben mentünk előre, amikor egy-két oldalpassz nagyobb eredményre vezetett volna, ráadásul pontatlanok voltunk.
A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy meg akarjuk fordítani a mérkőzést, és sikerült is. Ezzel egy nagyon szép őszt zártunk. Ha megnézzük, hogy honnan indultunk, akkor különösen értékes az utolsó 9 mérkőzésen nyújtott 92,5 százalékos teljesítmény.
Gratulálok a csapatnak az egész őszhöz, jól dolgoztak, megérdemelték, hogy ilyen szépen zárjuk az évet.
Jelenleg ott áll a DVTK, ahol szeretnénk, ám fontosabb, hogy folyamatosan fejlődtünk, és ennyi pontot össze tudtunk gyűjteni, de a hibákról sem szabad elfeledkezni. Rengeteget kell még dolgozni a pozíció megtartásáért. A tavasz még nehezebb lesz, mint az ősz volt, mert akkor minden mérkőzés élet-halál harc, főleg a végefelé. Az viszont talán könnyebbséget jelent, hogy a csapat összeérett.
Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek!

Olvasnivaló