Ugrás a tartalomra

Teljes kerettel a felkészülési tornák előtt

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 30. hétfő 16:21
Augusztus 9-én kezdte meg a felkészülést a 2021-22-es szezonra a DVTK kosárlabdacsapata. Új légiósokkal és hazai igazolásokkal dolgozhat együtt a Földi Attila vezetőedző irányította szakmai stáb – már az angol válogatottban szereplő Cheridene Green is együtt edzett új társaival.

A felkészülés kezdetéhez képest már egy jóval nagyobb létszámú játékoskeretnek tarthat edzést a szakmai stáb a Városi Szabadidőközpontban. Már munkába álltak a válogatottakba is meghívott magyar játékosok, és befutottak a csapat új légiósai is. A szerb bedobó Snezena Bogicevic, a montenegrói Milica Jovanovic mellett már együtt edzett a többiekkel az együttes legújabb tagja, Cheridene Green is. Mindezek azért örömteli tények, mert az volt a cél, hogy a felkészülési tornákat már teljes kerettel teljesíthesse a csapat.

Völgyi Péter sportszakmai igazgató a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, tavaly egy picit elégedetlenek voltak a csapat mélységi játékával, nagyon hiányolták a gyűrű alatti kosarakat, ezért egy tapasztalt légióst szerettek volna erre a posztra.

– Úgy gondolom, hogy a bajnokságban be fogjuk bizonyítani, hogy jó döntést hoztunk. A lepattanózásban egy nagyon stabil és masszív játékos érkezett hozzánk.

A komoly tapasztalattal rendelkező légiósok mellett az utánpótlásából is meríteni tud szerencsére a klub, és így több saját nevelésű tehetséges játékos már a felnőtt együttessel végzi a felkészülési időszakot – melynek részeként először a szekszárdi Sió Kupán, majd a Szaniszló Sándor Emléktornán lép pályára a DVTK.

Minderről bővebben a keddi Sportpercekben, 18:25-től.

Olvasnivaló