Ugrás a tartalomra

Tiszakécskén győzött a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. október 24. vasárnap 16:24
A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában Tiszakécskén játszott a DVTK. Jól kezdte a találkozót a csapat, Horváth Zoltán már a 3. percben büntetőt harcolt ki, amit értékesített is. A folytatásban a hazaiak próbáltak egyenlíteni, ők is kiharcoltak egy büntetőt, de értékesíteni nem tudták. A második félidőben is támadtak a hazaiak, de egy nagyszerűen végigvitt gyors ellentámadásból Molnár Gábor fejesével megduplázta előnyét a DVTK. A hajrában még szépítettek a hazaiak, de a DVTK újabb három pontot szerzett.

Merkantil Bank Liga 13. forduló

Tiszakécskei LC - Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Tiszakécske, 800 néző. Játékvezető: Nazsa Tamás (Csatári Tibor, Tőkés Róbert).
Tiszakécske: Holczer - Vachtler, Csáki, Oláh M., Farkas A., Uzoma - Kovács B., Kiprich D., Heffler N., Erdei - Kalmár. Vezetőedző: Visinka Ede.
DVTK: Póser - Szeles, Hegedűs J. Szatmári - Eperjesi, Oláh B., Zsemlye, Molnár G., Bokros - Horváth Z., Kocsis D. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Kocsis D. helyett Németh D. a 46., Zsemlye az 51., Heffler N. helyett Pongrácz, Vachtler helyett Galacs és Kiprich D. helyett Pál A. mind az 56., Kalmár helyett Szalay Sz. a 67., Szatmári helyett Bertus a 69., Kovács B. helyett Zádori a 78.,  Horváth Z. helyett Hornyák a 81. percben.
Sárga lap: Kiprich D. a 24., Oláh B. a 73., Póser a 76., Horváth Z. a 76., Csáki (1-2) a 87. percben.
Gólszerző: Horváth Z. (0-1, 11-esből) a 3., Molnár G. (0-2) a 79., Csáki (1-2) a 87. percben. 

Kulcspillanatok

3. perc: Horváth csapott le egy rövid hazaadásra, majd a kapujából kilépő Holczer eltalálta a lábát, 11-es a DVTK javára. Horváth Zoltán állt a labda mögé, és nagy erővel félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1

27. perc: Bokros szabálytalankodott Vachtler ellen a 16-os jobb oldalán egy viszonylag ártelmatlan helyzetben, 11-es a hazaiak javára. Heffler állt a labda mögé, és a keresztléc fölé bombázott

79. perc: Hazai szöglet után Horváth fejelte ki a labdát, azt Molnár Bertus elé kanalazta, aki némi labdavezetés után visszaadta társának. A diósgyőri 16-os jól látta meg, hogy a bal oldalon üresen érkezik Horváth, aki várt egy kicsit, majd beadását Molnár Gábor közelről a hálóba fejelte, 0-2

87. perc: Hazai szöglet balról, egy megpattanó lövést követően. A beadást középen megfejelte egy támadó, amibe az ötösön belül Csáki Róbert tette bele a lábát, 1-2

Edzői értékelések

Visinka Ede: Újra azok a dolgok jöttek elő, ami hetek óta. Újra és újra olyan hibákat követünk el, amit utána nem tudunk kijavítani. Egy ilyen jó ellenfél ellen nem tudunk az első perctől hátrányban játszani
Később a 11-est is kihagytuk, pedig ha döntetlennel vonulunk szünetre, akkor a második félidőben a győzelemért mentünk volna. Hátrányban is hajtottunk, le a kalappal a játékosok előtt. Nehéz helyzetben vagyunk, mindenki tudja, hol állunk a tabellán, mégis küzdöttünk az egyenlítésért, lőttünk egy kapufát, amikor egy újabb hibát követően megduplázta előnyét a DVTK. A végén találtunk egy gólt, ezzel nyílttá tettük a mérkőzést. Sajnálom a srácokat, mert ma mindent kitettek a pályára, mégsem kaptak érte pontot.
Egykori kluboknak, a DVTK-nak azt kívánom, hogy jusson vissza az élvonalba! Nekünk pedig nincs mit tenni, megyünk tovább, sok és kemény munka vár ránk, hogy kikerüljünk ebből a helyzetből. De nem adjuk fel, ez a lényeg.

Kondás Elemér: Nagyon fontos és értékes győzelmet arattunk a heti események tükrében. A hét során többen megsérültek és megbetegedtek, látható, hogy igen limitált létszámban érkeztünk Tiszakécskére.
Kemény mérkőzést játszottunk, kollégám minden olyan játékost bevetett, aki nagy küzdő hírében áll. Jó időben lőttük a gólokat, abból a szempontból is fontos volt az első találat, hogy utána sokat tudtuk birtokolni a labdát, és nem engedtük az ellenfelet játszani. A második gól pedig azért volt fontos, mert tudtam, hogy egy góllal, nem biztos, hogy kihúzzuk a mérkőzést.
A végén ellenfelünknél több magas játékos érkezett a pályára, miközben nálunk Szatmári Csabát és Horváth Zoltánt is le kellett hozni. Ennek következtében a szögletek, szabadrúgások életveszélyesek lettek, de szerencsére egy kivételével el tudtuk őket hárítani.
Egymás után második győzelmünket arattuk, és azt tervezzük, hogy még több meccset nyerünk annak érdekében, hogy tapadjunk az élmezőnyhöz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!