Ugrás a tartalomra

Új játékos érkezett a Diósgyőrbe

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 19. csütörtök 12:28
A Magyar Futball Akadémia 19 esztendős labdarúgója, Kocsis Dominik Diósgyőrben folytatja pályafutását. A Budapest Honvédtől egy évre kölcsönbe érkező játékos elsősorban a pálya jobb oldalán segítheti a támadásokat - olvasható a dvtk.eu-n.

- Jelenleg a DVTK volt a legjobb lehetőség számomra, hogy fejlődni tudjak, nagyon örülök, hogy Diósgyőrben folytathatom - nyilatkozta Kocsis Dominik. - Volt egy kisebb sérülésem, ami már a múlté. Alig várom, hogy pályán legyek, azon leszek, hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak. Ígérem, hogy gólokkal és gólpasszokkal fogom segíteni a Diósgyőrt!

- Mint azt mindenki tudja, a másodosztályban egy 2002-ben, vagy az után született labdarúgónak folyamatosan kötelezően a pályán kell lennie - tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Ez nem egy ajánlás, ez a szabály. Az első négy fordulóban három saját nevelésű akadémistánk mutatkozhatott be, és nem terveztünk akadémián kívüli fiatal labdarúgót igazolni, viszont a szakmai stábbal egyeztetve úgy ítéltük meg, hogy kell még erősítés. A lehetőség továbbra is adott a saját utánpótlásunkban pallérozódó fiatalok számára is, van több olyan akadémistánk, aki a jövőben csatlakozhat a felnőtt csapathoz. Kocsis Dominik Jurek Gábornak lesz egy remek alternatívája. Tehetséges labdarúgó, aki az első osztályban is bemutatkozott. Elsősorban szélső támadóként vethető be, agilis, jól egy-egyezik. Az előző mérkőzéseken is látszódott, hogy szükségünk van egy olyan játékosra, aki meg tudja bontani a visszazáró védelmet is.

További részletek a klub hivatalos weboldalán.

Olvasnivaló