Ugrás a tartalomra

Válogatott támadót igazolt a Diósgyőr

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. január 06. csütörtök 16:38
Diósgyőrben folytatja pályafutását Eppel Márton nyolcszoros válogatott támadó, a 2016/2017-es idény gólkirálya.
Fotó: MTI/Illyés Tibor)

- Motivált vagyok, alig várom, hogy csatlakozzak új társaimhoz, és találkozzak a stábtagokkal! - kezdte a jelenleg betegséggel bajlódó Eppel Márton - írja a dvtk.eu. - Benczés Miklós kitartóan hívott, és azt mutatta a DVTK, hogy mindenképpen szeretnének a csapatban látni, ami fontos számomra. A felvázolt tervek egy ambíciózus klub képét festették elém, amit alátámaszt a bajnoki tabella első helye is. Egyértelmű cél a feljutás, és most már többes szám első személyben is fogalmazhatok: egyértelmű célunk a feljutás. Jó játékkal és gólokkal szeretnék hozzájárulni a sikerhez. Az egyik első diósgyőri emlékem a régi stadionban szerzett duplám a Honvéd színeiben, az új DVTK Stadionban viszont még nem léptem pályára, bízom benne, minél hamarabb megszerzem az első gólomat immár diósgyőri mezben. Sok örömöt szeretnék a csapattal együtt szerezni a szurkolótábornak! 

- Eppel Márton nem csak tavasszal, hanem terveink szerint már ősszel, az NB I.-ben is hasznos tagja lehet a DVTK-nak.  - nyilatkozta Benczés Miklós. - A nyolcszoros válogatott Eppel Mártont nem kell különösebben bemutatni a szurkolóknak. Arra azért felhívom a figyelmet, hogy egy komplex játékos csatlakozik a DVTK keretéhez, aki a 16-oson belül bárhonnan rendkívül veszélyes a kapura, de az összjátékban is hatékony, valamint a labda megszerzéséért vívott harcban is kihasználja a testi erejét. 
Karrierje folyamatosan felfelé ívelt, szép sikereket ért el a Honvédban és sorra kapta a meghívót a válogatottba is, ám a legutóbbi időben megtört a pályafutása. Lehetőséget biztosítunk neki, hogy újabb lendületet vegyen, cserében azt várjuk, hogy segítse feljutáshoz a DVTK-t. Bízom benne, hogy kölcsönösen előnyös lesz ez a kapcsolat! A szakmai stáb pedig újabb variációs lehetőséget kap, Könyves Norbert és Eppel Márton személyében akár két egykori válogatott támadót is pályára küldhetnek.

Eppel Márton Budapesten született, a MAC színeiben kezdett focizni, majd a Sándor Károly Akadémia növendéke lett, és már 16 és fél évesen bemutatkozott az NB II.-ben. Az élvonalbeli debütálásra sem kellett sokat várni 2009 tavaszán, ám ősszel öt társával az MTK első csapata helyet Angliába vezetett az útja. Visszatérve hamar stabil élvonalbeli játékossá vált, felfigyelt rá a NEC Nijmegen is. Hollandiából Paksra tért vissza - ahol  időnként belső védőként számítottak a vérbeli támadóra -, majd kölcsönben az MTK-ban játszott, és megfordult Dunaújvárosban is. Pályafutása végül Kispesten vett újabb lendületet, ahol elkezdte termelni a gólokat. Két és fél év alatt 35 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, közte a bajnoki címet eldöntő góllal 2017-ben.

A bajnoki aranyérem mellett övé lett a gólkirályi cím is, ami egyúttal meghívót ért a nemzeti csapatba. A válogatottban összesen nyolc alkalommal lépett pályára.

2018 nyarán ismét külföld felé vette az irányt, Kazahsztánban két bajnoki ezüstéremmel tért vissza Európába, ahol a Cercle Brugge játékosa lett. A legutóbbi másfél évet pedig a ismét a Honvédban töltötte.

További részletek és életpálya a klub hivatalos oldalán olvasható.

További hírek

Olvasnivaló