Ugrás a tartalomra

Vasárnap hazai pályán is bemutatkoznak a diósgyőri kézisek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 17:43
Megnyerte első mérkőzését a nemrégiben újjáalakult DVTK férfi kézilabdacsapata. Vasárnap hazai pályán is bemutatkoznak.

A diósgyőriek a hatcsapatos Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei I. osztályban indulnak, a bajnokságot az SBS Eger második csapata ellen kezdték meg az elmúlt hétvégén. A bajnoki rajt mindig nehéz, főleg egy alapokat építő csapatnál, de Zubai Gábor vezetőedző tanítványai magabiztos, 34-20-as győzelmet arattak. A csapat vasárnap 5 órától hazai pályán is bemutatkozik, a Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában a tiszaújvárosi gárda lesz az ellenfél.

Zubai Gábor a klubhonlapnak azt mondta, az első bajnoki mindig nehéz, így nagyon örül annak, hogy győzelemmel tudtak bemutatkozni Egerben.

– A fiúktól most azt várom, hogy kiküszöböljük azokat a hibákat, amiket az első meccsen elkövettünk. Vasárnap is a saját játékunkat akarjuk játszani, és azon leszünk, hogy egy magabiztos sikerrel örvendeztessük meg a kilátogató szurkolókat.

A mérkőzés ingyenesen megtekinthető, de 18 év fölött csak védettségi igazolvánnyal látogatható, ezért kérik a szurkolókat, hogy belépéskor mutassák fel védettségi igazolványukat és egy személyi azonosításra alkalmas okmányt (személyi igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél) a biztonsági szolgálat munkatársának. A 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi igazolvány nélkül is szurkolhatnak.

1977 után alakult újra a kézilabda szakosztály Diósgyőrben. A klubhonlapon nyilatkozott a szövetségi elnök, Kocsis Máté azt emelte ki, hogy a kézilabda hazánk egyik legnépszerűbb sportja, a DVTK pedig a legnépszerűbb vidéki egyesület, így ebből a kapcsolatból csak és kizárólag valami nagyon jó dolog születhet. Fontosnak nevezte az utánpótlásbázis kiépítését, amely idővel „nemcsak a Diósgyőr felnőtt csapatának, hanem hosszabb távon akár a válogatottnak is alapembereket nevelhet”.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke elárulta, a háttérben már régóta dolgoztak a szakosztály újjáalakításán.
– Mindenképpen szerettünk volna a férfi teremsportok felé is nyitni, ezzel megtettük az első lépést – mondta. Hozzáfűzte még, hogy először az utánpótlásrendszer megfelelő kialakítására koncentrálnak.

Olvasnivaló