Ugrás a tartalomra

Vastaps az éllovasra tapadó DVTK-nak

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. december 06. hétfő 09:09
Budafokra látogatott a diósgyőri labdarúgócsapat vasárnap a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában.

Az első félidőben nem esett gól, csak kapufáig jutott a Diósgyőr. A szünet után is a DVTK kezdeményezett, aminek a 70. percben lett meg az eredménye, Horváth Zoltán szerezte meg – mint később kiderült – a győztes gólt. A Budafokra ellátogató rengeteg vendégszurkoló a mérkőzés végén vastapssal köszönte meg a győzelmet – olvasható a klubhonlapon.

Merkantil Bank Liga 19. forduló, eredmény:

Budafoki MTE - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Budapest, Budaok, Promontor utcai Stadion, 350 néző. Játékvezető: Szigetvári Márk (Becséri Gergely, Aradi József).
BMTE: Horváth A. - Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kotula M. - Filkor, Soltész I. - Ihrig-Farkas, Adorján K., László D.  - Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Kispál, Zsolnai, Oláh B., Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Csere: Kispál helyett Kocsis D. a 46., László D. helyett Szabó M. és Filkor helyett Zuigéber a 69., Horváth Z. helyett Németh M. a 80., Molnár G. helyett Szűcs K. a 88. percben.
Sárga lap: László D. az 56., Kocsis D. a 84., Csizmadia Csaba a 90+2. percben.
Gólszerző: Horváth Z. (0-1) a 70. percben.

Kulcspillanatok:

70. perc: Zsolnai beadását Horváth Z. elől eltenyerelte Horváth A., éppen a hosszún érkező Molnár elé, aki ívesen kapura fejelt, majd a keresztlécről visszapattanó labdát Horváth Zoltán közelről a hálóba lőtte, 0-1

A hazaiak vezetőedzője szerint egy jó mérkőzést láttak a tévénézők és azok a szurkolók is, akik kilátogattak Budafokra.

– Az elején rögtön két lehetőséget alakítottunk ki, majd a DVTK feljavult, ránk erőltették az akaratukat, jobban akarták a második labdák megszerzését – fogalmazott Csizmadia Csaba. – A DVTK két óriási helyzetet alakított ki, de kimaradtak. Így is, és úgy is alakulhatott volna a mérkőzés, reálisan jobb lett volna a döntetlen. Végül a DVTK úgy rúgott gólt, hogy nem is volt igazi helyzet. Ennyivel jobb csapat nálunk a Diósgyőr.

Kondás Elemér, a piros-fehérek vezetőedzője azt mondta, annak ellenére, hogy 1-0-ra nyert a csapata, magabiztos győzelmet arattak.

– A kezdeti nehézségek után jól játszott a csapat, sok helyzetet alakítottunk ki, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Az első félidőben szerkezetet váltottunk, mert nem működött a játék. De eleve úgy állt össze a csapat, hogy csak fel kellett tolni Kispál Tamást, és máris jobban működött minden. A csapat jól alkalmazkodott a körülményekhez, szép támadásokat vezettünk. A helyzetek megvoltak, ám az első félidőben még üres kapuba sem tudtunk betalálni, ezért volt nagyon fontos Horváth Zoltán találata. Ma egy gólt sikerült lőni, ami elég volt a nagyon fontos győzelemhez.

A három pont megszerzésével tapad az éllovas Vasasra a DVTK, mindössze egy pont választja el az első helytől a piros-fehéreket, akiket a Haladás követ két ponttal lemaradva.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!