Ugrás a tartalomra

A belváros problémáira ajánlana megoldást a DK

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. július 25. kedd 18:01
A megélhetéssel és a lakhatással kapcsolatosak azok a problémák, melyek Miskolc belvárosának lakosait leginkább érintik - állítja a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője.
Fotó: Kézdi Ákos

A DK pár hete indított "Miskolcról őszintén" programjának kedd délutáni eseményén ezúttal Mokrai Mihály osztotta meg a választóival folytatott beszélgetéseinek tapasztalatait. A párt önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: vannak olyan kérdések, melyekre nem lehet válaszolni. Például nehéz tanácsot adni akkor - idézte fel -, amikor az embereknek a rezsi befizetését követően nem marad pénzük élelmiszerre.

- A kormány elhibázott gazdaságpolitikája és a választások előtti ész nélküli osztogatás vezetett oda, hogy Európa legnagyobb inflációja dübörög nálunk. Szó sincs "háborús inflációról", mert az infláció már elkezdett növekedni, amikor még háború sem volt - hangzott el tőle. 

Mokrai Mihály úgy véli, mindamellett, hogy rezsicsökkentés nem a rászorulókat támogatta, a felmerült szolgáltatói költségeket sem engedték érvényesülni a fogyasztói árakban. Ennek tudható be - mutatott rá -, hogy a helyi vízmű 310 millió forintos veszteséget termel havonta Miskolcon.

- A kormány átverte az átalánydíjat fizető gázfogyasztókat is. A sokszorosukra ugrott gázszámlák megmutatják, hogy a kormány átverte az embereket, amikor rezsicsökkentésnek nevezte a rezsiemelést - közölte a várospolitikus.

Az embereket foglalkoztatja - taglalta Mokrai Mihály -, hogy egyetlen vagyontárgyuk értéke miként alakul. Úgy látja, a lakóknak a nehéz megélhetés miatt nem sok pénze marad a lakások felújítására - ugyanakkor az "igazi rezsicsökkentést" az energetikai korszerűsítés jelenthetné. Hozzátette: a DK az EU-s forrásokat felhasználandó, önerő nélküli programot dolgozott ki a panellakás-állomány energetikai megújítására.

Mokrai Mihály a sajtótájékoztatón ismertette annak a nemrégiben készített közvélemény-kutatásnak az eredményét, mely szerint a belvárosban élő miskolciak elégedettek a közterületek, parkok és játszóterek állapotával. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a Centrum Áruház előtt, valamint a Búza téren elvégzett virágosítással és fásítással önkormányzati képviselőként is szerepet vállalhatott mindebben.

Végezetül elárulta: a Búza téri aluljáró felújítási munkálatai napokon belül elkezdődnek, melyek nem csupán annak lépcsőzetére, de a világítást biztosító vezetékekre is kiterjed majd.

Olvasnivaló