Ugrás a tartalomra

Beszámoltak a képviselői munkájukról

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 30. szombat 21:31
Utak, járdaszakaszok újultak meg, parkolókat alakítottak ki, eltakarították a szemetet, civilszervezeteket támogattak egyebek mellett – ha járványtól sújtottan, nehéz gazdasági körülmények között is, de igyekeztek fejleszteni választókerületüket a miskolci önkormányzati képviselők. Most megkezdett sorozatunkban négy héten át bemutatjuk, mi történt az elmúlt egy évben Miskolcon – a képviselők szemüvegén át.
Forrás: miskolc.hu

Bartha György (Velünk a Város), 17. sz. választókerület

Számos fejlesztést végeztem el a választókerületben, ezek közül meg szeretném említeni a Kilián-északi járdarekonstrukciót, parkolók kialakítását Kilián-délen, valamint a játszótér bővítését az Andrássy utcában. A Bertalan utcában kondiparkot alakítottunk ki, a Gagarin utca 48. szám alatt pedig szalonnasütőt telepítettünk. A Kilián-déli bölcsőde csoportszobáinak parkettáját felcsiszolták, majd lelakkozták. Szintén Kilián-délen és Kilián-északon a közvilágítási oszlopokra virágokat helyeztünk ki. Továbbá: képviselői keretem terhére intézményeket és civil kezdeményezéseket támogattam, így segítettem a polgárőr-egyesületeknek Diósgyőrben és Lyukó-Vasgyárban. De a Kilián-déli laborvérvétel finanszírozására is fordítottam a keretemből. Mindezeken felül támogattam a nyári gyermektáborok megszervezését, Kilián-északon pedig a civilek által kezdeményezett juniálist támogattam.

Bazin Levente (Velünk a Város), 16. sz. választókerület

Több tízköbméternyi szeméttől tisztítottuk meg önkéntesekkel Perecest és környékét a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület szervezésében. Az egyházzal együttműködve újítottuk fel a perecesi temetőben található közkeresztet, és a környéke is megújult. A bányásznapot perecesi szervezetekkel valósítottuk meg, és a szabadtéri színpadot szintén önkéntesekkel újítottuk fel. A járvány miatt elrendelt korlátozások alatt számos alkalommal vittem adományt a tanodába, óvodákba, a szociális központba, segítő civilszervezetnek, rászorulóknak. A Tátra és a Torontáli utcában élők szavazással választhatták ki az ültetendő fa fajtáját. A 6-os busz vonalán hat forgalmasabb buszvárót cseréltünk korszerűbbre. Idén ősszel pedig vízelvezetést és szilárd burkolatot kap az Almás utca első fele képviselői kertem felhasználásával, lakossági összefogással.

Borkuti László (Velünk a Város), 4. sz. választókerület

Közművelődési, sport- és turisztikai tanácsnokként, részben civil ügyekkel is foglalkozva, számos elfoglaltságom akadt. A város turisztikai programalkotásában intenzíven kivettem a részem, de jelentős és hatékony támogatást nyújtottam a sportdiplomácia és a sportszervezés területén is mint több sportesemény védnöke. A közművelődési és turisztikai vállalásaimból adódóan minden bizottsági ülés előkészítő munkájából intenzíven kivettem a részem, segítettem a közgyűlési előterjesztések releváns megalkotását, szakértő tanácsokkal láttam el a hozzám forduló szervezeteket, aktivistákat. Több alkalommal vettem részt a kultúra, a turisztika területét érintő formális és informális beszélgetésekben, egyeztettem különféle aktualitásokban, figyelemmel kísértem a terület intézményeinek szakmai munkáját, a felügyelőbizottságaik működését.

Cseléné Figula Edina (Velünk a Város), 2. sz. választókerület

Számos feladatot sikerült elvégezni az elmúlt év során a Városgazda munkatársainak segítségével. Elültettünk például húsz fát Martinkertvárosban és Szirmán, az Apostol Bertalan teret pedig hetven örökzöld teszi szebbé. Elkerítettük, és biztonságosabbá vált az Iskola téri játszótér. Járdát alakítottunk ki a Somlay úton, és a csapadékvíz elvezetését is visszaállítottuk. Szirma temetőjével szemben felfestettük a parkolót, és a településen felállítottuk az adventi koszorút, de karácsonyi fenyőfákat is vásároltam a Miskolc-Szirmai Református Óvoda számára. Húsvét alkalmából tojásfával és díszekkel leptük meg a körzet lakóit. Majd tartottunk szemétszedést is Martinkertvárosban. Az évi rendszeres kátyúmentesítéseket, zúzalékolást és fűnyírást is elvégeztük a csökkentett költségvetés ellenére is.

Erdei Sándor Zsolt (Velünk a Város), 12. sz. választókerület

A választókerületemben élők igényeinek eleget téve zárható kutyafuttatót adtunk át a kutyásoknak a Vologda utcán két paddal és szemétgyűjtő edénnyel. A Bábonyibérc soron – helyi önkéntesekkel közösen – telepfejlesztő közösségi munkát indítottunk, amit 100 ezer forinttal támogattam, és a járda kiépítésében is aktívan szerepet vállalok. Egymillió forinttal támogattam a Mátyás király úti Brunszvik Teréz Tagóvoda elhanyagolt kültéri játékparkjának a felújítását. Kátyúmentesítést és aszfaltozást is végeztünk a Dóczy, az Árok, a Feszty, a Pacsirta, a Vologda, a Tinódi, a Napfürdő utcákban, valamint gréderezést, zúzalékolást a Bábonyibérc sor, a Kiskőbánya út, a Bodótetői út, az Árok utca vége, a Feszty utca vége, a Forrásvölgy utca, a Napraforgó utca, a Bandzsalgó dűlő területein. A Vologda utcán beültettük az őszre előkészített virágágyásokat.

Hegedűs Andrea (Velünk a Város), 3. sz. választókerület

Választókerületemben több feladatot elvégeztem, illetve támogattam, ezek között megemlíteném, hogy megépült a Középszer utca 7-9. sz. és a Középszer Úti Tagóvoda előtti aszfaltos parkoló. A Testvérvárosok útja 24-26. sz. előtti járdát leaszfaltoztuk, és felújítottuk a lépcsősort is. A Csabavezér út 135. sz. alatti pavilonsort viszont elbontottuk, itt megtörtént a terep rendezése is. Felújítottuk a Középszer – idősek otthona előtti lépcsősort és rámpát, de kihelyeztünk négy új fedett buszvárót is. A Park, a Fogarasi és a Gizella utcában felhalmozott illegális szemetet elszállíttattam. A tapolcai elágazás buszmegállónál és a Gátőr utcában legallyazták a fasort. A Kinizsi Pál utca játszóterére pedig beszereltünk egy bébihintát. A Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub közösségépítő munkájának támogatására 200 + 100 ezer forintot fordítottam.

További hírek