Ugrás a tartalomra

A Csárdáskirálynővel kedveskedtek a miskolci szépkorúaknak

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 20:04
A Miskolci Nemzeti Színház előadását csütörtök este tekinthették meg a Salkaházi Plusz Program résztvevői.
csárdáskirálynő salkaházi
Fotók: Mocsári László

Mint emlékezetes, Miskolc polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be tavaly októberben, hogy 2023-ban tizennégyezer forintra nőtt a Salkaházi Sára Miskolc Program támogatása. Veres Pál akkor közölte: a juttatás mellett az önkormányzat ajándékokkal is kedveskedik a miskolci nyugdíjasoknak a sok évtizedes munkáért.

Így például egy kérdőívvel is fordultak a nyugdíjasokhoz. A válaszadók között – a többi közt – azóta kisorsoltak kétszáz jegyet a kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház előadásaira. Talán ennek is betudható, hogy a korábbi évekhez képest még népszerűbbek a Salkaházi Sára Program, jelen esetben a Salkaházi Plusz Program keretében szervezett kulturális események.

csárdáskirálynő salkaházi

– Mivel szájról szájra terjed a hír, ezért egyre többen jelentkeznek programjainkra, hatvan évtől, akár nyolcvan éves korig. Sőt, mozgássérültek is, akiknek figyelünk a speciális igényeire. Az idősek ezt ajándéknak tekintik. Közben kimozdulnak, szórakoznak, kulturálódnak és élményt kapnak, ami az ő korukban nagyon fontos. Érzik, hogy Miskolc város vezetése foglalkozik velük, gondoskodik róluk. Tehát fontos a szépkorúak társadalma – nyilatkozta korábban lapunk megkeresésére Szegedi Judit.

csárdáskirálynő salkaházi varga andrea klára

A rendezvényt szervező Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány elnöke a humánterületekért felelős alpolgármesterrel az oldalán köszöntötte a Csárdáskirálynőre egybegyűlt nézősereget. Varga Andrea Klára Fedor Vilmos helytörténész írása nyomán felelevenítette a világhírű operett szövegkönyvírójának miskolci kötődését.

Mint arra a városvezető rámutatott: a fiatal Jenbach Bélára nem véletlenül gyakorolt olyannyira nagy hatást a jelenlegi Magyarország első kőszínháza, hogy úgy döntött, ő maga is színésznek áll – azt ugyanis 1823-ban olyan miskolciak építtették, akik hittek a kultúra közösségeket megtartó erejében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!