Ugrás a tartalomra

Egész napos tiltakozás lesz ma a státusztörvény-szavazás miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 04. kedd 11:33
Legyünk mi a változás! címmel egész napos tüntetést szervez keddre a Kossuth térre az Egységes Diákfront és az aHang a státusztörvény ellen.

Demonstrációk lesznek a Kossuth téren a státusztörvény ellen, amelyet várhatóan megszavaz az országgyűlés. A diákok nem készülnek folyamatos tüntetésekre, helyette a népszavazáshoz keresnek aláírásokat gyűjtő aktivistákat.

Az egységes Diákfront elnökségi tagja az ATV Híradónak azt mondta, nem látják értelmét, hogy egész nyáron tüntessenek.

Muszáj tanulni azokból, ami az elmúlt egy évben történt, nem lehet, például teljesen felesleges lenne egész nyáron tüntetni, tudjuk, hogy vannak, akik erre várnak, hogy most legyen még egy tüntetés, de most erre nincsen szükség, viszont itt van a hét igenes népszavazás, ami lehet egy eszköz arra hogy egy kicsit a saját táborunkat újraélesszük

– fogalmazott Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja.

A Facebook-esemény szerint 7 óra 30 perctől lesz gyülekező, 11 órától pedig élőben közvetítik a szavazást is. 13 órától „alternatív közösségi programokkal készülnek”, az eseményzáró pedig 19 órától 21 óráig tart.

Az aHang egyébként azt írja a közösségi oldalán,

nem számítunk nagy meglepetésre: a Kormány megmutatta, hogy továbbra is a bosszútörvény adta retorzióktól reméli a pedagógusok, a szülők, és a diákok beletörődését a tarthatatlan oktatási állapotokba.

 

 

Olvasnivaló