A finomságok a Via Piano étteremből és a Rossita olaszos kisvendéglőből érkeztek ezen a héten.
- Már tavaly is voltunk a GasztroPLACC-on, nagyon jól érezzük magunkat, ez egy nagyon jó kezdeményezés és úgy látom, az emberek is megszerették – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Simkó Attila, a Rossita Kisvendéglő képviseletében. Mi most egy klasszikussal készültünk: mangalica karajt hoztunk házi morzsában rántva, többek között jégsalátával, aszalt paradicsommal és rukkolával tálalva. Desszertnek pedig egy sós karamella mousse-t hoztunk.
Borokból sem volt hiány: Hajdú Roland, a Bükki borvidék képviseletében és az abaújszántói Palkó Borászat mutatkozott be kínálatával, a zenéről pedig a Jánosi Judit és Vadász Tibor duó gondoskodott.
A hagyománnyá vált borászati és gasztronómiai eseményt minden pénteken megrendezik, hétről hétre más-más miskolci étterem és borászat mutatkozik be a PLACC-on, augusztus 16-áig.