Ugrás a tartalomra

Gyereknap is van hétvégén

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 12:27
Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Idén ez most egybeesik a pünkösddel. Kevesen készülnek programmal a városban, ettől függetlenül készülniük kellett a szülőknek, ha ünnepelni szeretnék gyermekeiket.

Szigetvári Eszter annak a híve, hogy élményt adjon gyermekének. – Most szombatra hirdettek egy csigaleső túrát, mi arra megyünk, mert tizenegy éves lányom nagyon szereti a természetet. A szülinapjára távcsövet kapott, amivel meglesi a madarakat, ha kint vagyunk a Bükkben. Mivel Waldorf iskolába jár, és ott sokat kirándulnak, ismerős neki a természet minden rezdülése. Régebben voltunk már a Tisza-tónál biciklizni, evezni. Nagyon élvezi ezeket a programokat, amikre rendszerint unokatestvéreket vagy barátokat is beszervezünk.

Leitner-Takács Juditnak egy kilencéves fia van, akivel programot szerveznek gyereknapra. – Ennek legfontosabb része a fagyizás. Kirándulunk, vagy kiruccanunk egy közeli városba, rossz idő esetén társasozunk vagy moziba megyünk. Azt szeretnénk, ha ő is a közösen eltöltött időt tekintené a legnagyobb ajándéknak. Ezen a napon a szigor szabin van.

Aczél Anasztázia nem szokott foglalkozni a gyereknappal, hiszen elmondása szerint az óvodában, iskolában ezt egyébként is megtartják a gyerekeknek. – Olyankor egész napos buli van bent. Ha azonban csábító gyereknapi program van a városban, arra bemegyünk mindkét kislányommal, akik hat- és nyolcévesként nagyon élvezik ezeket a rendezvényeket.

Harmat Adriennéknél az az általános, hogy városi rendezvényre mennek a gyerekekkel. – Egy tizenegy éves fiam és egy négyéves lányom van. Ilyenkor ők választják ki, hogy milyen élményelemet szeretnének kipróbálni: csúszda, ugrálóvár, körhinta, dodzsem vagy bábelőadás, valamint ők döntenek a finomság mellett is, ami lehet vattacukor, fagyi, jégkása, spirálkrumpli vagy kürtős kalács. A nagyszülőktől pénzt és édességet kapnak általában. Idén azonban biztos, hogy nem megyünk tömegbe. Szerintem egy délutáni fagyizás vagy süteményezés lesz a menü.

Csatóné Boros Zsuzsanna nyolcéves és két hét múlva hároméves fiával normál esetben valamilyen gyereknapi programra szokott kilátogatni. – Fontos, hogy olyan legyen, ami érdekli őket vagy tombolhatnak egyet. Idén most egy-egy kisebb játékot kérhettek: egy Legora és egy buszra esett a választásuk, amit úgy szereztem be, hogy mikor eleve bevásárolni mentem egy nagyáruházba, akkor ezeket is betettem a kosárba. Ráadásul már meg is kapták, mert elnéztem a hétvégét.

Miskolcon tartanak programokat. Lesz például pünkösd a Népkerti Vigadóban, a Miskolci Csodamalom Bábszínházból online vetítés és élő előadás is, szabadtéri játszóház a Mini Manóban, kedvezményt ad a Vadaspark és a Diósgyőri vár, ahol külön gyerekprogramok is lesznek, és készül a Miskolci Nemzeti Színház, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a CINE-MIS Nonprofit Kft. és a Tündérkert is erre az alkalomra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!