Ugrás a tartalomra

Jobbik: megfogadta a kormány a javaslatunkat

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 19. hétfő 14:57
Az ellenzéki párt közleményben jelezte: a kormány saját döntéseként tálalta Gulyás Gergely azt a korábbi javaslatukat, ami arra irányult, hogy SZÉP-kártyával is lehessen hideg élelmiszert venni.

Amint arról lapunk is beszámolt, a hétfői kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy augusztus 1-étől december 31-éig SZÉP-kártyával is lehet majd hideg élelmiszert vásárolni, és a jelenlegi 450 ezren felül további 200 ezer forinttal megemelik a kártyán lévő keretet.

A Jobbik-Konzervatívok párt közleményt adott ki (amit mások mellett az Alfahír.hu is lehozott) a bejelentést követően, amiben emlékeztetnek: országgyűlési képviselőjük, Dudás Róbert "már régóta sürgeti" a döntést, ezt azonban "a fideszes többség eddig mindig lesöpörte az asztalról".

Dudás Róbert korábban javaslatot is benyújtott a parlamentnek, azzal érvelt, hogy "Magyarországon az Európa-rekorder áremelkedések miatt egyre nagyobb veszélybe kerül az emberek és családok megélhetése, a kormány hibás válságkezelése pedig csak olaj a tűzre".

A Jobbik-Konzervatívok sikerként értékelte a mostani fejleményt, felidézve, hogy hónapok óta dolgoztak ezért, a kormány pedig végre hallgatott a józan észre.

"Amúgy üzenjük: szívesen!" - jegyezték meg, emlékeztetve, hogy a kormány májusban még leszavazta a SZÉP-kártyás javaslatukat.

"Jelen gazdasági helyzetben ez az intézkedés családok ezreinek nyújthat segítséget a hétköznapokban. A kormány most, egy hónappal később végre mégis kötélnek állt" - írták.

A közlemény azzal zárul, hogy a Jobbik-Konzervatívok üdvözli a kormány döntését, ugyanakkor bíznak abban, hogy a párt további javaslatait is megfogadják, és például csökkentik az áfát az üzemanyagoknál és az élelmiszereknél, megszüntetik az árstopokat, valamint, "haladéktalanul megemelik a béreket".

Olvasnivaló