Ugrás a tartalomra

Miskolcon ülésezett a kisebbik kormánypárt

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. február 25. péntek 16:00
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Miskolcra szervezett kétnapos Önkormányzati Tanácsának alkalmából tartottak sajtótájékoztatót országos és helyi kormánypárti politikusok péntek délelőtt a DVTK Stadionban. 
Fotó: Juhász Ákos

A rendezvény a sajtó számára is nyilvános programján elsőként Semjén Zsolt fejtette ki gondolatait. Beszédét a héten kirobbant orosz-ukrán háború hatotta át. A miniszterelnök-helyettes többször leszögezte: Magyarország nemzeti érdeke távol maradni a harcoktól, azonban a NATO és az Európai Unió tagjaként a kormány készen áll a szükséges lépéseket meghozni.

– Sem kívülről, sem belülről jövő próbálkozások tekintetében nem engedjük, hogy belesodródjunk a háborúba – húzta alá a pártelnök, aki kiemelte továbbá: hazánk etnikumtól függetlenül hajlandó befogadni az Ukrajnából érkező menekülteket.   

– Ma beszélgetni fogunk a kereszténység és a keresztény Európa jövőjéről. Szó fog esni az áprilisi választások tétjéről, valamint a borsodi lehetőségekről is ejtünk szót – előlegezte meg Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint mindent meg kell tennünk azért, hogy keresztény gyökereinket megőrizzük, és felismerjük azokat az értékeket, melyek ezekből a gyökerekből származnak. – Van mit megvédenünk. Rengeteg számadat bizonyítja, hogy a nemzeti érdekeket előtérbe helyező konzervatív politikát kell folytatnunk Magyarországon – zárta a tárcavezető. 

A párt polgármestereinek, megyei és önkormányzati képviselőinek részvételével tartott esemény másodnapjára időzítették azt a konferenciát, ahol Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke és Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke is igei köszöntőt mondott.

A Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselője örömmel vette, hogy Miskolc adhatott otthont az összejövetelnek. Csöbör Katalin meglátása, hogy Magyarországnak a huszonegyedik században is van keresztény válasza a világ változásaira. – A történelem bizonyítja, hogy amikor jobboldali, keresztény értékrendet valló és a nemzeti függetlenséget felvállaló kormánya volt Magyarországnak, akkor az ország gyarapodott – fogalmazott a parlamenti mandátumáért idén Szilágyi Szabolcs ellen is induló jelölt. 

A megyei II-es körzetben Varga Lászlóval megmérkőző Kiss János miniszterelnöki biztos úgy véli, számos miskolci értékhez köthetők a magyar kormány intézkedései. – 2010-ben több mint tizenkét százalékos volt a városban a munkanélküliség, ez jelenleg négy alatti – emlékeztetett, majd hozzátette: az ipari parkok fejlesztései 2019-ig számos autóipari beszállító számára teremtették meg a betelepülés lehetőségét. 

A péntek délelőtti előadássorozaton egyebek mellett felszólaltak a KDNP alelnökei, Rétvári Bence és Juhász Hajnalka, de Simicskó István frakcióvezető és Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott is hallható volt. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!