Ugrás a tartalomra

Választási mutogatós: ebben látják a bukás okát az ellenzéki jelöltek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 17. hétfő 12:48
A második és harmadik helyen záró miskolci polgármesterjelöltek a 24-nek elmondták, ők mindent megtettek az ellenzéki győzelemért.

Miskolcot visszavette a Fidesz: nem csupán a polgármesterjelöltjük nyert jócskán elhagyva a második és harmadik helyen végző ellenfeleit, de a 18 körzetből 15-öt szintén behúztak. Mindezt úgy, hogy a 2019-es választásokon nagyot bukó Alakszai Zoltánnál, a mostani győztes, Tóth-Szántai József mintegy kétezer szavazattal kapott kevesebbet, ám most ez is nagyjából 20 százalékpontos előnyre volt elég.

  • A legtöbbet a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltje, Barkai László gyermekorvos szakította belőle, 13 591 szavazatot kapott (22,12 százalék).
  • Közel azonos számú voksot kapott a Momentum, a Jobbik és az anno Verest is indító Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület jelöltje, Varga Andrea Klára alpolgármester és a Jakab Péter-féle Nép Pártjánt képviselő Lehoczki-Spider László, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője, a néhai Mancs kutya gazdája. Előbbi a vártnál kevesebb szavazatot kapott (8321, 13,54 százalék), az utóbbi a várakozáson felül szerepelt (7554, 12,30 százalék).
  • A Mi Hazánk színeiben induló Pakusza Zoltánra 4 277-en szavaztak (6,96 százalék).
  • A maradék négy százalék két független jelölt, Dohány András vállalkozó és Fintor Zsolt duguláselhárító szakember között oszlott meg.

- írta a 24.hu a jelöltekről.  A hírportál megkereste Barkai Lászlót és Varga Andreát is, hogy mi a véleményük a választási eredményről.

Utóbbi szerint

Miskolcon megtörtént az, amit az elmúlt négy és fél évben a Velünk a Város frakció (a várost kormányzó pártok képviselőcsoportja – a szerk.) és a polgármester úr közös munkája megalapozott.

Elmondta azt is, hogy a választópolgárok érzékelték, a vezető és a csapat nincs szinkronban, márpedig „jó vezető nélkül nincs jó csapat, és jó csapat nélkül nincs jó vezető.” Varga szerint a kialakult helyzetben mindannyiuknak van felelőssége.

Barkai László szerint Varga Andrea és Lehoczki lászló részéről „patológiás önbizalmat sugároz”, hogy azt gondolták, egyedül fognak nyerni, és olyan, mintha arra készültek volna, hogy indirekt módon a Fideszt hozzák helyzetbe.

"A vereség egyértelműen Varga Andrea és kisebb részt Lehoczki László felelőssége" - nyilatkozta a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd jelöltje, aki szerint

a hivatalban levő polgármester a Fidesznek kampányolt.

„Fölhívtam Veres Pált, hogyha Tóth-Szántai Józseffel készít kampányfotót a Facebookra, akkor csináljon velem is, ám ő ettől elzárkózott. Tehát azt az ígéretét, hogy nem fog kampányolni egyik polgármesterjelölt mellett sem, nem tartotta be”– vélekedett Barkai, hozzátéve: a szóbeszéd úgy tartja, hogy a Fidesz Varga, Lehoczki, sőt Dohány András kampányát is megtolta pénzzel. Ez szerinte abból látszott, hogy hirtelen elárasztották a plakátjaik a várost - írta a 24.hu.

A teljes cikket ITT olvashatják.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!