Ugrás a tartalomra

Az Avas legszebb kutyusait keresték

minap.hu / Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2023. szeptember 16. szombat 17:04
Több mint félszáz kutyus mérettette meg magát a második Avasi Szépe kutyaszépségversenyen.

Az Áfonyás és a Középszer utca közötti nagy füves területen másodszor rendezték meg – fajtatiszta és keverék kategóriában – az Avas Szépe kutyaszépségversenyt szombaton délelőtt.

- Az idei szépségversenyünk egy kicsit színesebb lett, mint a tavalyi: több állatsegítő, illetve állatvédő szervezetet is meghívtunk. Az idei versenyre több mint ötven kutyust neveztek, a fajtatiszta és a keverék ebek külön kategóriában méretettek meg. Nagy örömmel láttuk, hogy vannak már ismerős gazdik és kutyusok, akik tavaly is itt voltak – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak R. Nagy Csilla, a Dialóg Egyesület által működtetett Avasi Közösségi Kávézó koordinátora.

A terület önkormányzati képviselője, Szarka Dénes idén is közreműködött az Avas Szépe megvalósításában. Felidézte, tavaly merült fel először az ötlet, hogy kutyaszépségversenyt szervezzenek a Dialóg Egyesülettel közösen. 

- Már az első versenyre is meglepően sokan jelentkeztek, szerencsére a gazdik lelkesedése az idei évben sem csökkent. A program fő célja az, hogy az avasi kutyás közösség összejöjjön, ismerkedjen egymással, jól érezze magát, megmutassa a kutyusát nem csak a zsűrinek, de egymásnak is – fogalmazott. Hozzátette, a közelmúltban párbeszédet indítottak a gazdikkal az avasi kutyafuttatók egységes házirendjének kialakításáról azért, hogy harmonikusabb együttélés alakulhasson ki a kutyások és nem kutyások között. - Ebben abszolút partnerek a gazdik, számos visszajelzés érkezett már tőlük – hangsúlyozta. 

Juhász Ákos képgalériája

A fajtatiszta kategóriáját Apolló nyerte meg, az ezüstérmes Drazsé, a harmadik helyezett pedig Suzy lett. A keverék kutyusok között Karika bizonyult a legszebbnek, a második helyen Nigma, míg a harmadikon Mázli végzett. 

A szépségversenyt ezúttal is szuper kísérőprogramokkal bolondítottak meg. Bemutatót tartott a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület, míg a „Mondjunk mancsot” Terápiás és Segítőkutyás Egyesület jóvoltából a program egész ideje alatt lehetőség nyílt terápiás kutyákkal való fejlesztő tevékenységek és feladatok kipróbálására. Az eseményre a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA), a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Miskolci Makogó - Együtt a Vadászgörényekért Egyesület is kitelepült.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!