Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.07.27.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 27. szombat 08:12
Hétvégére visszatér a kánikula. Az előrejelzések szerint csapadék nem várható.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint nagyrészt felhőtlen, zavartalanul napos, csapadékmentes időre van kilátás. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül, az északnyugati határnál néhol megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő. 

Orvosmeteorológia

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Emellett a káros ultraibolya sugarak ellen is tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket: viseljünk napszemüveget, használjunk megfelelő faktorszámú naptejet – olvasható a HungaróMet Zrt. hollapján.

Levegőminőség

Miskolc teljes területén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu által mért adatok alapján.

Horoszkóp

Kos 

Lehet, hogy úgy érzed, hogy közted és egy számodra nagyon fontos személy között a kapcsolat már nem a régi. Talán hiányzik belőle a tűz, lanyhult az érdeklődés és kezd minden egy kissé ellaposodni. Ne hagyd, hogy erre tartsanak a dolgok, hiszen van jó megoldás egy ilyen problémára. A közös élmények, melyek összehozzák a társakat. Még egy rövid kirándulás, vagy nyaralás is csodát tehet.

Bika 

Ma egy tetteddel komoly változást hozhatsz az életedbe, de ezen kívül még valaki máséba is, aki talán fontos számodra. A kérdés csak az, hogy mindezt ő is éppen így gondolja-e. Igyekezz hát több szempontot is figyelembe venni, egyeztetni és csak akkor lépni, ha ezzel nem hatsz negatívan másokra. 

Ikrek 

Azt hisszük, hogy a legjobb és legszórakoztatóbb dolgok mindig pénzbe kerülnek, de ez azért nem teljesen igaz. Valójában semmi nem vehető meg pénzért, ami igazán fontos az életben. Ne hagyd, hogy a környezeted ma a drága, de valójában igencsak olcsó örömök felé hajszoljon. Megvan mindened, ami kell a boldogsághoz, élj vele, hiszen ez számít csak igazán. 

Rák 

A sikerek nagyon fontosak az életben, de mindezt csak akkor tudjuk igazán élvezni, ha megoszthatjuk valakivel, aki együtt tud velünk örülni. Mindez pedig nem megy, ha éppen a siker hajszolása miatt veszítjük el szeretteinket. Tartsd meg a helyes arányokat, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon! Ma fontos döntés várhat rád ez ügyben.  
Oroszlán 

Ma nem minden alakul majd pontosan úgy, ahogyan azt te szeretnéd. Talán egy hibát vétesz, de az is elképzelhető, hogy más hibája hat rád negatívan. Bárhogyan is alakul, mindig a megoldásra koncentrálj. A tanulságokat majd levonhatod utólag is. 

Szűz 

Nagyon erős tűz lobog benned és talán a lendületed is akkora, hogy meg sem lehetne állítani téged. Miközben azonban nagy léptekkel haladsz a célod felé, ne feledkezz meg arról, hogy körülötted mások is vannak. Nehogy valakit elsodorj közben és bajt okozz vele neki.

Mérleg 

Ma légy óvatos és ne vállalj be kockázatokat sem a munkádban, sem pedig a magánéletedben. Legyen hát bármilyen csábító is egy adott helyzet, vagy ajánlat, a józan eszeddel reagálj. A mai napod mottója legyen ez: Nem mind arany, ami fénylik! 

Skorpió 

Ma jó megfigyelőként, éles szemmel észrevehetsz valamit, amit mások talán nem. Ha pedig ügyes vagy és talán lesz benned egy kis kockázatviselési hajlandóság is, előnyödre fordíthatod ezt a plusz információt. Közben azért ügyelj arra is, hogy másoknak ne okozz vele kellemetlenséget. 

Nyilas 

Ma alkalmad lehet arra, hogy valakivel, aki közel áll hozzád, eltölts egy kis extra időt, de talán az egyéb elfoglaltságaid miatt fontolgatod, hogy lemondanál róla. Ne tedd! Eljöhet a nap, amikor minden elvesztegetett percet megbánnál. Öleld meg minél többször azokat, akik a legtöbbet jelentik számodra. 

Bak 

Ma talán lesznek pillanatok, amikor azt érzed, hogy nincs benned elegendő erő ahhoz, hogy minden feladatodon túljuss, de ez valószínűleg erős túlzás. Talán kissé sűrűbbre tervezted a napot, de hidd el, ha jól nyomod, még egy kis extra magánéletre is jut energiád. Fel a fejjel! 

Vízöntő 

Soha egy pillanatra sem szabad elfelejtened, hogy csakis egyedül te vagy felelős a tetteidért és nem számít, hogy ki mit tanácsol, végül neked kell meghoznod az életed döntéseit. Tartsd hát magadat ma az elképzeléseidhez és ne hagyd, hogy ettől eltántorítsanak. 

Halak 

Ma igyekezd a szavaidat, cselekedeteidet nem csak a saját szemszögedből tekinteni, hanem figyelembe venni, hogy azokat is, akikre mindez hatással lehet. Lehet ugyanis, hogy ma egy kicsit önző dologra készülsz és esélyes egy kis mosolyszünet valakivel emiatt. Ugyanakkor ne feledd, hogy vannak dolgok, melyek járnak neked is.

Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!