Ugrás a tartalomra

Azt kértem a lányoktól, lássam a tüzet a szemükben

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 28. szerda 18:06
Első hazai bajnokiját szeptember 28-án, szerdán játssza 18:30-tól a DVTK HUN-Therm a Vasas Akadémia ellen. Ebből az alkalomból kedden sajtótájékoztatót tartott a klub. Völgyi Péter vezetőedző, Kányási Veronika csapatkapitány és Bacsó Zsófia válaszolt az újságírói kérdésekre.

Az idei szezon előtt a legfontosabb célunk az volt, hogy egyben tartsuk a tavalyi Magyar Kupa-győztes és bajnoki bronzérmes csapat magját, szerencsére ez sikerült is - jelentette ki Völgyi Péter. Sajnos Tóth Franka, aki idén már a felnőtt korú játékosok közé tartozott volna, a BEAC-ba igazolt. Mindenki mást, akit szerettünk volna hogy Miskolcon maradjon, azt megtartottuk. A két légiósunkkal kapcsolatosan nem a vártak szerint alakult a helyzet, Arella Guirantes a Puerto Ricó-i, Darcee Garbin pedig az ausztrál válogatottat képviseli jelenleg is a világbajnokságon. A DVTK kosárlabdacsapatának történetében sosem szerepelt még két játékos is vb-n, ezt nagy dolognak tartom. Darcee Garbin világbajnoki meghívója meglepetésként ért bennünket, bekerült egy erős ausztrál válogatottba, örülök neki, hogy jól teljesít, amikor játékperceket kap. Arella Guirantes helyzete annyiból szerencsésebb, hogy ő már két hetet eltöltött Miskolcon, megismerkedett a várossal és a csapattársaival is. Ő húzóembere a saját nemzeti válogatottjának. Mindkét együttes jól szerepel a vb-n, ezért az érkezésük csak tíz nap múlva várható.

Bacsó Zsófia, Völgyi Péter és Kányási Veronika. Fotó: dvtk.eu

Hat felkészülési mérkőzést játszottunk, a cél az volt, hogy a tavalyi elemeket, az agresszív védekezést és a kreatív támadást gyakoroljuk, fejlesszük. Jelentősen befolyásolja majd az évünket, hogy az Euroligában vagy az Európa Kupában szerepel-e a csapat. Értelemszerűen az Euroligában több mérkőzés van, és erősebbek az ellenfelek is. Olyan lesz, mintha minden héten játszanánk egy találkozót egy Sopron szintű csapat ellen, és még ezután jönnek a magyar bajnokik. A DVTK történetében még nem volt euroligás csapat, szeretnénk ezt idén a hazai rendezésű kvalifikációs tornán kivívni.

Minden évben azzal a céllal vágunk neki a bajnokságnak, hogy szeretnénk a legjobb négy közé jutni. Ennek egyrészt van egy rangja, másrészt jó pozíciót teremt számunkra a playoff során, amikor már érmekért kell harcolni. Valószínűleg idén is Sopron lesz a domináns a bajnokságban, ők ráadásul Euroliga-címvédőként vágnak neki az idénynek. Ugyanakkor a Szekszárd, a Győr, és a PEAC is nehéz ellenfélnek tűnnek. Az első forduló azt is megmutatta: a hátrébb végzett csapatok is erősödtek, nem lehet senkit félvállról venni.

A már említett világbajnokság miatt a rotációnk egyelőre szűkös, hat felnőtt és öt U20-as kor alatti játékossal vágunk neki a következő mérkőzéseknek. A fiatal játékosok között egészséges versenyhelyzet van, aminek nagyon örülök. A sűrű naptár miatt biztos, hogy sok lehetőséghez jutnak, a Szigetszentmiklós ellen is az utolsó három percet leszámítva végig volt U20-as játékos a pályán. A felnőttkeret mellett a B-csapatot is igyekeztünk feljavítani: Aho Tyra a Vasas Akadémiától érkezett, és már meg is kezdte a beilleszkedést. A Csatától jött Toman Petra viszont keresztszalag-szakadást szenvedett az U17-es vb-n, így ő várhatóan csak a következő szezonban léphet majd pályára.

A klub értékesítési politikája úgy lett kialakítva, hogy arra ösztönözze a szurkolóinkat: bérletet vásároljanak. Remélem, idén is lesz alkalmunk telt házas mérkőzéseket játszani a DVTK Arénában, és ezúttal kérnék mindenkit, aki teheti, szerdán a Vasas ellen szurkoljon a lányoknak – mondta Völgyi Péter. Nagyon hosszú a szezon, nem tudom megígérni, hogy nem lesznek hullámhegyek és hullámvölgyek a játékunkban, azt viszont igen: minden mérkőzésen küzdenek a lányok a győzelemért. Azt kértem tőlük: idén is azt a tüzet lássam a szemükben, amivel tavaly minden rájátszás mérkőzésen kimentek a pályára.

A csapat nevében azt mondhatom: a tavalyi sikerektől sokkal motiváltabbak lettünk – fogalmazott Kányási Veronika. Ez tényleg egy kiváló társaság, jól megtaláljuk a hangot egymással a pályán és azon kívül is. Darcee Garbinnal még nem találkoztunk, de nem gondolom, hogy problémái lennének majd a beilleszkedéssel. Arella Guirantes töltött itt már egy kis időt, megismerkedett velünk és a játékrendszerrel, ő nagyon hamar be fog illeszkedni, ha visszatért a világbajnokságról. A felkészülés alatt éreztük azt: ez egy összeszokott társaság, néha már félszavakból is értjük, mit szeretne a másik, ez nagy előnyünk lehet. Ahogy Peti, én is azt tudom megígérni: minden mérkőzésen küzdünk majd egymásért és a csapatért, és mi is azt kérjük a szurkolóktól: jöjjenek ki a meccseinkre és szurkoljanak nekünk!

Akadémiai játékosként nagyon sokat várok ettől a szezontól, úgy érzem, itt van az a lehetőség, amiért korábban eddig dolgoztam – hangsúlyozta Bacsó Zsófia. Természetesen van bennem egy egészséges drukk, de személy szerint sokat várok az idénytől. Remélem, sikerül meglépni azt a szintet, amit szeretnék elérni. Többen is vagyunk most hasonló helyzetben, ami olyan szempontból jó, hogy tudjuk húzni egymást, és átlendíteni a másikat a holtpontokon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!