Ugrás a tartalomra

Brutális méretű marad, de villanyautóként tér vissza a Hummer

Autó-Motor
Utoljára módosítva
2020. január 31. péntek 09:11
A nem éppen szerény terepjáróiról ismert Hummer márkanév 2021 őszén tér vissza az utakra, túlméretezett villanyautóként – írja az Autó-Motor.

A General Motors látta meg az üzleti lehetőséget az AM General által hadászati célra kifejlesztett HMMWV járműben, amelynek civil kivitelét Arnold Schwarzenegger unszolására készítették el, és a katonák által adott becenéven – Hummer – dobták piacra. Kezdettől fogva sok kritika érte a márkát a benzinfaló járművei miatt, amely aztán a General Motors Corporation csődje miatt tűnt el a színről, ugyan megpróbálták értékesíteni, de csak kínai érdeklődők akadtak a márkanévre, akiknek elvből nem adták el azt. Most, tizenkét évvel később pedig bejelentették a Hummer visszatérését. Hatalmas méretekkel és teljesítménnyel rendelkezik majd az új autó, mindezt akkumulátoros-elektromos hajtással próbálják szalonképessé tenni.

Az autóról a Super Bowl idején egy reklámot is sugároznak majd, de a leleplezés csak május 20-án lesz. Addig annyit tudni, hogy akár 1000 lóerős rendszerteljesítménnyel (áttételek után) és közel 16 ezer (!) Nm-es rendszernyomatékkal rendelkezik, és 3,0 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás tempóra. Azért, hogy ne kelljen egy új márkakereskedés-hálózatot felépíteni, a GMC márka alá sorolják be a Hummert.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!