Ugrás a tartalomra

Csak január 1-jéig biztos a benzinárstop

24.hu
Utoljára módosítva
2022. november 28. hétfő 11:04
Utána a kormány csak bizonyos feltételekkel tudja fenntartani - írja a 24.hu.

2023. január 1-étől a kormány csak akkor tudja fenntartani a benzinárstopot, ha zavartalan lesz az Oroszországból érkező kőolajszállítás, és a százhalombattai finomító folyamatosan működik. Ezt az ATV-vel közölte a Miniszterelnökség, jelezve, a kormány mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátásért.

Fotó: 24.hu

Ugyanakkor a kis kutak ezen a héten sem kapnak üzemanyagot, Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint már most komoly ellátási gondok vannak, a kormányzatnak döntenie kell, árat szabályoz vagy üzemanyaggal látja el a piacot. Szerinte a korlátozások már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban.

Balogh József energetikai szakértő szerint a kormánynak valamit lépnie kell, mert a jelenlegi feltételekkel a fogyasztás tovább fog emelkedni, nem lesz elég a finomítói kapacitás, ha pedig bármi történne a Barátság kőolajvezetékkel, az alapanyag is hiányozni fog. A Mol közölte az ATV Híradójával, korlátozza az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is, a normál időszakhoz képest most 15-20%-kal magasabb a fogyasztás az ársapka előttinél. A Dunai Finomító ugyanakkor egy korábban kezdett karbantartási munka miatt továbbra is csökkentett kapacitással üzemel - írja a 24.hu

További hírek

Olvasnivaló