Ugrás a tartalomra

Ezüstérem és két különdíj a Szentpálinak

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. március 27. hétfő 15:20
Kiválóan szerepeltek a miskolci szakács-, cukrász- és pincértanulók az országos vendéglátós versenyen.

A két napos VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjét március 22-én és 23-án tartották meg Szekszárdon. A vendéglátó szakmát tanulóknak szervezett megmérettetésen 7 csapat indult az országból. A csapatok közös feladata egy ételsor elkészítése, felszolgálása, illetve a különböző szakmáknak megfelelő feladatok megoldása volt. 

A szakács és cukrász tanulók feladatai között szerepelt a hideg előétel készítés, a torta burkolása, díszítése és feliratozása. A pincéreknek pedig az éttermi munkához szükséges eszközök felismerését, a gálaétrend és italsor összeállítását, a díszasztal megterítését és a szervírozást kellett végrehajtaniuk. Ezen kívül 1-1 palack pezsgőt kellett kitölteniük 7-7 pohárba egyenlő mennyiségben, egyszeri rátöltési lehetőséggel úgy, hogy az üvegben nem maradhatott pezsgő. A csapatok egy csapatvezetőből és öt tanulóból álltak: két pincér, két szakács és egy cukrász, akik az elődöntőben elért eredményük alapján jutottak a döntőbe.

Az első helyet a párkányi Magán Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia szerezte meg. Második a Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola lett, a harmadik pedig a Győri SzC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum.

A miskolci csapat tagjai: Heinisch Gabriella (szakács), Kosztra Maja (szakács), Császári Beáta (cukrász), Jámbor Balázs (pincér), és  Radványi Szilárd (pincér) voltak. Felkészítő tanáruk Cserei Lászlóné volt. – Dobogós helyezést szerettünk volna elérni, de titkon szerintem mindenki a legfényesebb éremért versenyzik. Sajnos az első napon – talán az izgalom miatt – mindenki hibázott a maga területén egy kicsit, csakúgy, mint a többi iskola növendékei. A második napon viszont a mi tanulóink voltak a legjobbak – nyilatkozta a Miskolci Naplónak Cserei Lászlóné. 

A második helyezés mellett a csapat elhozta a legjobb élőmunkáért járó pincér különdíjat és a legjobb szakácspáros különdíját is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!