Ugrás a tartalomra

Felmond Pilz Olivér, ha bevezetik a státusztörvényt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 08. csütörtök 17:00
A Tanítanék Mozgalom Facebook-oldalán jelentették be, hogy annak egyik alapítója letétbe helyezte felmondólevelét.

Letétbe helyezte felmondólevelét Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára. A Tanítanék Mozgalom egyik alapítója, ezen a módon is tiltakozni kíván a státusztörvény benyújtásával szemben - erről a mozgalom számolt be szerdán a közösségi oldalán. 

Úgy fogalmaznak, ha megszavazzák a bosszútörvényt, a jelenlegi több tízezres tanárhiány tovább fog emelkedni! Olivérhez hasonlóan rengetegen elhivatottak a szakma iránt, azonban az új, megfélemlítő és cenzúrázó körülmények között sokan úgy fognak dönteni, hogy nem tudják tovább folytatni. 

Amint az ismert, a, a Belügyminisztérium benyújtotta a törvénytervezetet az Országgyűlésnek.

Pilz Olivér

Ahogyan arról lapunk is többször írt, Pilz Olivér 2016-ban kezdte tiltakozó akcióját, hogy reformokat indítson el a közoktatásban. Később egy interjúban felidézte, hogy társaival kezdetben párbeszédben reménykedtek, ezért első nyílt levelében az oktatás finanszírozásának problémáiról, a diákok és tanárok terheiről, az alaptanterv hibáiról és az oktatást érintő más kérdésekről, valamint a szakmai egyeztetések hiányáról írt, de nem lelt partnerre az oktatási kormányzatban.

A 24.hu cikke emlékeztet, egy tavaly decemberi eseményen Pintér Sándor belügyminiszter és Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár közoktatást érintő terveiről beszéltek, de Pilz az esemény után azt mondta, hogy a miniszter nem érti az oktatás problémáit. A Telex munkatársai több résztvevővel is beszéltek, akik közül Lendvai Emese, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium pedagógusa úgy nyilatkozott lapunknak, hogy Pintér az egyeztetés végén megalázott és nevetségessé tett mindenkit, tételesen végigment a problémákon, és tagadta azokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!