Ugrás a tartalomra

Géza bácsi fogorvosi rendelőjébe szívesen tértek be az emberek

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. február 22. csütörtök 12:46
Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte miskolci otthonában Lóczi Géza Gergelyt Mokrai Mihály önkormányzati képviselő kedden délután.
Fotók: Juhász Ákos

A jubileumi eseményt a családtagokkal is megünnepli majd a hétvégén Lóczi Géza Gergely, Géza bácsi – kérte, hogy így szólitsuk -, aki felkészülten várta az önkormányzat munkatársait és a sajtó képviselőit. Az asztalon relikviák sora hevert, mindegyik egy emlék Géza bácsi számára, hiszen életének jelentős szakaszait jelölik a tárgyak. Egy-egy történet is fűződik a tárgyakhoz, melyeket szívesen el is mesélt az idős fogorvos. Azt is megtudtuk, hogy amikor diplomát szerzett, még nem volt külön választva a fogorvosi képzés, általános orvosi képesítést követően lehetett belőle fogorvos és szájsebész. Frissen szerzett tudásával 1956-ban a Semmelweis Kórházban helyezkedett el, majd 36 évig dolgozott ott. Később magánpraxist nyitott és egészen idős koráig tartotta rendben a páciensek fogsorát és kicsit a lelkét is, hiszen hozzá beszélgetni is jártak az emberek – mesélte.   
 

Házasságából három gyermeke született, a legnagyobb leány és két fiú. Egyik fia szintén orvos lett – büszkélkedett Géza bácsi. Dédunokája még nincs, viszont öt unoka szólíthatja nagypapának. Mindig szerette a munkáját és ma sem tétlenkedik. Minden nap kimegy a lakásból, elintézni valamit vagy csak sétálni egyet a belvárosban. Autót is vezet még időnként. Ha pedig az időjárás már lehetővé teszi, akkor a Mályiban lévő telkére igyekszik, ahol a kiskertet műveli. Azért a nagyobb kiruccanásokhoz már igényli a segítséget, kísérettel megy – hangsúlyozta. Géza bácsi elárulta még azt is, hogy az Avason is van egy pincéje, de oda már csak nagyon ritkán jut el. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!