Ugrás a tartalomra

Harmadik lopásnál érték tetten a miskolci plébánia kifosztóját

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 22. szerda 08:59
A férfi egy miskolci plébánia irodájából közel egymillió forint értékben szándékozott készpénzt eltulajdonítani. Az előző két cselekménye során, mintegy 700 ezer forinthoz jutott hozzá, mire a harmadik kísérletnél tetten érték.
Fotó: Internet (illusztráció)

A vádirat szerint a vádlott 2022. december hónap végén megbízási viszonyban egy miskolci plébánia irodájában dolgozott. Ezt a lehetőséget arra használta fel, hogy a pénzeskazettát kinyitva abból, több mint 400 ezer forint készpénzt eltulajdonítson - írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. 

Az elkövető ellen a Miskolci Járási Ügyészség emelt vádat lopás bűntette miatt. A tettes első alkalommal 2023. január második felében a kora délutáni órákban az ajtót betörve bement a plébánia irodájába, az íróasztalból kivette a pénzkazettát és közel 300 ezer forint készpénzt vett el.
2023. január végén az éjszakai órákban újból betört a plébániára, az épületen belül három ajtót feszített fel, mire bejutott az irodába, ahonnan a kazettában lévő, több mint 200 ezer forint készpénzt akarta elvinni, de cselekménye közben tetten érték.

A vádlott cselekménye közel egymillió forint megszerzésére irányult, ebből ténylegesen több mint 700 ezret szerzett meg, amelyet elköltött.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!