Ugrás a tartalomra

Szombat délután újra elindul a Múzeumok Éjszakája

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. június 26. szombat 14:44
Országszerte június 26-án, szombaton van az esemény, aminek idei szlogenje: fordulópont. Miskolcon kedvezményes jegyekkel és számos programmal készültek a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria munkatársai.

Az utóbbi évben számos téren felborult a megszokott egyensúly. A kulturális rendezvények is elmaradtak, minden a koronavírusról, a védekezésről, az alkalmazkodásról szólt. Most viszont fordulóponthoz érkeztünk: legalábbis ezt hirdeti a Múzeumok Éjszakája 2021.
- Akik kultúrára éheznek, remélem, nem csak az Eb-t nézik, hanem bejönnek hozzánk is – mondta azi eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Kónya Ábel, a Miskolci Galéria vezetője.

Fotók: Beregi László

Bár elcsépelt olyat írni egy programról, hogy „kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól", a Múzeumok Éjszakája kapcsán kijelenthetjük: Miskolcon a szervezők valóban mindent megtettek, hogy igazán széles kört tudjanak megszólítani.
Öt helyszínen tartanak képzőművészeti, irodalmi, természettudományos és gyermekeknek szóló foglalkozásokat, műsorokat, tárlatokat, bemutatókat, beszélgetéseket.

- Mivel nemrégiben nyílt ki a kultúra világának kapuja az érdeklődők előtt, ezért fontos számunkra ez a nap: a hagyományosnak számító, visszatérő elemek mellett számos új programmal is készültünk – fogalmazott Szolyák Péter múzeumigazgató.

- A szlogen idén az, hogy „fordulópont”. Talán nem is kell magyarázni: napról-napra folyamatosan érezhetjük, ez már egy másik világ, mint néhány hónappal ezelőtt volt. Mind a múzeum, mind a galéria ügyelt a biztonságra az elmúlt időszakban, ez pedig nem változik a jövőben sem. Délután 3-tól kezdődnek a programok. A lillafüredi emlékház kivételével minden kiállítóhelyünket megnyitjuk. Lesz olyan tárlat is, amit most először láthatnak az érdeklődők.

Ajánlott a regisztráció

- A biztonság miatt fontosnak tartottuk, hogy azokon a helyszíneken, amelyeket a tapasztalataink szerint leginkább látogatni szokták, ajánlott regisztrációt vezessünk be. Az oldalunkon időpontokra lehet jelentkezni. Nem kötelező, de erősen ajánlott, hogy ne legyen torlódás, megfelelően kalkulálhassunk a vonatkozó létszámkorlátozások miatt – fogalmazott Szolyák Péter, aki hozzátette, meglehetősen sok kedvezménnyel készültek az idei Múzeumok Éjszakájára.

A esemény programfüzetét itt találják.
Regisztrálni pedig itt tudnak a különböző helyszínekre, időpontokra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!