Ugrás a tartalomra

Komolyzenei csemegék a miskolci szimfonikusoktól

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 11. vasárnap 19:58
Februárban farsangi hangulatú bulival, márciusban pedig Wagner-esttel várják a komolyzene szerelmeseit a miskolci szimfonikusok.
Fotó: Miskolci Szimfonikusok

A Yamaha bérlet második előadása a Görög nővérek - Noémi és Enikő - ezúttal is fergeteges zongorajátékával várják a közönséget. A miskolci szimfonikusokat február 19-én Szabó Sipos Máté vezényli, a felcsendülő zeneművek között Az állatok farsangja is helyet kapott. Annak, aki egy igazán szórakoztató, farsangi hangulatú komolyzenei bulira vágyik, február 19-én a Művészetek Házában a helye! A bérletek mellett belépőjegyek korlátozott számban még kaphatóak.

A közelgő tavasz is különleges komolyzenei csemegéket kínál. Richard Wagner volt a romantikus német színpad legjelentősebb, legnagyobb hatású muzsikus személyisége, akinek művészetében a 19. század gondolatvilága egyesült a múlt eszményképeivel és a hagyományok erejével. Mindezt átélheti a miskolci közönség is a március 7-ei Wagner-esten, melyen hallhatóak a Lohengrin, a Tannhäuser, a Walkür, valamint a Trisztán és Izolda részletei. Március 7-én, csütörtökön két nagyszerű énekest lát vendégül a Miskolci Szimfonikus Zenekar: Horti Lillát (szoprán) és Kovácsházi Istvánt (tenor). A zenekart ezúttal Kovács János vezényli.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!