Ugrás a tartalomra

Kulisszák hete a Miskolci Nemzeti Színházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 14. kedd 13:05
Ezen a héten három alkalommal is lehetősége lesz a közönségnek bepillantani abba, hogyan is készül egy előadás a Miskolci Nemzeti Színházban. A csárdáskirálynő, A tatárok Magyarországban és a Hedda Gabler előadások után érdemes a nézőtéren maradni - tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci Nemzeti Színház.
Fotók: Éder Vera

A Revizor kritikai portállal együttműködve a Miskolci Nemzeti Színház évek óta tart szakmai beszélgetéseket, melynek keretében Csáki Judit és Jászay Tamás kritikusok segítségével minden érdekességet elárulnak az adott előadás alkotói a darabról, annak születéséről, nehézségeiről, és persze minden érdekes kulisszatitokba is beavatják az érdeklődő nézőket.

Ezen a héten három ilyen alkalmat is kínál a miskolci teátrum, így a vastaps után nem érdemes rögtön a kabátért rohanni a ruhatárba.

Kedden, november 14-én a 18 órakor kezdődő A csárdáskirálynő operett után avatja be a nézőket az előadás részleteibe Béres Attila igazgató, az előadás rendezője, és persze a darab színművészeitől is lehet kérdezni. A beszélgetés moderátora Csáki Judit.

A csárdáskirálynő előadás 18:00 órakor kezdődik, a beszélgetés az előadás után tizenöt perccel, körülbelül 21 óra 45 perckor veszi kezdetét a Nagyszínházban.

Csütörtökön, november 16-án A tatárok Magyarországban előadást vesézi ki Jászay Tamás segítségével a miskolci közönség. Szőcs Artur rendező, Cser Ádám zeneigazgató, az előadás zeneszerzője, valamint a színművészek is elárulnak minden érdekességet az előadásról, amellyel kétszáz évvel ezelőtt megnyílt a miskolci teátrum.

A tatárok Magyarországban előadás csütörtökön 18:00 órakor kezdődik, a beszélgetés az előadás után tizenöt perccel, körülbelül 19:45-kor veszi kezdetét a Nagyszínházban.

Pénteken a közönség a Rusznyák Gábor rendezésében készült hedda gabler című előadásról tudhat meg mindent, amire csak kíváncsi. Csáki Judit ezen az estén is kifaggatja a rendezőt és a színművészeket az előadás keletkezésének körülményeiről, próbafolyamatról, és persze a nézőknek is teret ad, hogy kérdezzenek bátran az alkotóktól.

Pénteken a hedda gabler előadás 19 órakor kezdődik, a beszélgetés az előadás után tizenöt perccel, körülbelül 21 órakor veszi kezdetét.

Annak sem kell aggódni, akinek az előadásokra nincs jegye, az előadás utáni beszélgetésre a belépés ingyenes!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!