Ugrás a tartalomra

Második szakaszához érkezik a Búza téri aluljáró lépcsőinek felújítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 28. csütörtök 08:51
Gyalogosok, figyelem! Lezárják az MVK és a Volán buszpályaudvarok felé vezető lépcsősort a felújítás miatt.
Minap-archív fotó: Horváth Csongor

Miskolc egyik legforgalmasabb környékének lépcsősorai a Búza téri földalatti átkelőhely 1978-as megépítése óta nem estek át átfogó rekonstrukción, a lépcsők állaga pedig több helyen életveszélyesen leromlott.

A ciklusokon átívelő probléma megoldása érdekében Miskolc önkormányzata úgy döntött, valamennyi ottani lépcsősort felújítja. A három ütemben történő munka szeptember 11-én megkezdődött, az első ütemben a Centrum felőli kijárat lezárásával.

A felújítás hamarosan a második üteméhez érkezik, ennek részeként pénteken a kivitelező a közlekedők biztonsága érdekében – előre láthatólag három hétre - lezárja az MVK és a Volán buszpályaudvarok felé vezető lépcsősort.

Búza tér aluljáró

Az első ütemben lezárt, Centrum felé vezető lépcsősort viszont megnyitják a gyalogosforgalom számára. A Búza térről a felszíni átjárás a Miskolc Pláza felé és a Zsolcai kapu irányába biztosított.

A lépcsősorok javítása miatt a kivitelező a közlekedők türelmét és megértését kéri, továbbá, a biztonságos közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a szabályok betartására, valamint a gyalogosátkelők használatára - zárul a városháza sajtóosztálya által kiadott közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!