Ugrás a tartalomra

Nemsokára teljesen megújulnak a Jókai utca járdái

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. május 29. szerda 21:24
Szopkó Tibor, a körzet képviselője engedett a lakók akaratának: végül a kevésbé kritikus járdarészt is rekonstruálták.
Fotók: Osztie Tibor

Szopkó Tibor alpolgármester térkővel rakta ki a piramis csúcsát: a ciklus alatt a választókörzetében elvégzett munka a Jókai-lakótelep járdáinak felújításával lett kerek a belvárosi 10-es körzet önkormányzati képviselője szerint.

A pontos számokról  Durda Péter a Városüzemeltetési és Műszaki Osztály vezetője beszélt. Március 20-án kezdődött a projekt. A teljes járdarekonstrukció 48 millió forintba került: 1390 négyzetméter térburkolatot raktak le, további 500 négyzetméter az aszfaltos burkolat. Az említett összegbe beletartozik a Fazekas Utcai Általános Iskola előtti járda megújítása, illetve a körzet egy másik részének, a Villanyrendőr buszmegállóban a járdaburkolat cseréje.
 

Szopkó Tibor szerint egy évtizedek óta fennálló adósságot sikerült az önkormányzatnak törlesztenie.

- Ezeket a feladatokat még mindenképpen el szerettem volna végezni, ennek megfelelően csoportosítottam a képviselői alapomat. A Jókai vonatkozásában előzetesen úgy láttuk, elég lesz két olyan szakasz felújítása, amelyek kritikus állapotúak voltak. A harmadik, középső rész valószínűleg korábban már átesett egy rekonstrukción, mert kevésbé volt problémás. A lakók kifejezett kérése volt azonban, hogy foglalkozzunk ezzel a járdaszakasszal is.
A választókörzetben történtek látványosabb beruházások is, mint a József Attila könyvtár teljes, vagy a Kazinczy utcai orvosi rendelő belső felújítása, vagy a népszerű rendezvényhelyszínnek, a Csengey-kertnek kiépítése, és az egykoron a Szentpáli iskolának otthont adó épület átalakítása művészeti központtá.

Az alpolgármester úgy véli, a nagyobb volumenű beruházásoknál gyakran az emberek komfortérzetét jobban alakítják az olyan kisebb, de igen fontos beruházások, mint amilyen a Jókai-lakótelepen történt.

- Egy pad, egy szemetes kihelyezésének, a járdák rendbetételének nagy szerepe van az itt lakók mindennapjaiban. Ezen a téren sok feladat áll még előttünk. A Jókai-lakótelepen például a parkok és az utak állapotával kapcsolatban is lesznek teendőink a jövőben – fogalmazott Szopkó Tibor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!