Ugrás a tartalomra

Rezsibaj: egy határ felett a vízért és a csatornáért is piaci árat fogunk fizetni

Buzafalvi Győző / HVG360
Utoljára módosítva
2023. március 26. vasárnap 13:29
A HVG360  2023.03.22.-i cikke szerint a gáz és az áram után a víz- és a csatornadíj esetében is meghatározza a kormány, hogy mekkora fogyasztásig lehet érvényesíteni a rezsicsökkentés kedvezményét. Iparági források úgy tudják, hogy a változás 2024 januárjától jöhet.

Állami forrásokra számíthatnak a víziközművek és azok legnagyobb képviselője, az állami Nemzeti Vízművek Zrt., miután immár felelős államtitkár képviseli az ágazat szempontjait a kormányban. Lantos Csaba energiaügyi miniszter március elején találkozott a Magyar Víziközmű Szövetség hivatalos delegációjával – ilyen magas szintű megbeszélésre 13 éve nem volt példa.

Az államtitkár, V. Németh Zsolt   március 21-én fogadta az ágazat szakszervezeti szövetségének képviselőit is, és kilátásba helyezte a bérek rendezését. Ez azonban csak azoknak a cégeknek a dolgozóira fog vonatkozni, amelyek csatlakoznak az állami vízművek által irányított integrációhoz. A cikk szól még a  béremelés mértékéről, a veszteséges víziközmű-társaságokról, a kényszerű állami támogatásról.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!