Ugrás a tartalomra

Újra gyűjtést szervez a Szimbiózis Alapítvány

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 20. hétfő 11:58
Az alapítvány ismét gyűjtést hirdetett, hogy újabb céljukat, a további költséghatékony működést megvalósíthassák. A legkisebb összeg is hatalmas támogatást jelent.

Az elmúlt év szeptemberében adta hírül az alapítvány: a megnövekedett rezsiköltségek mellett, a fűtési időszakban 74 millió forintos többletkiadással számol, amely a legnagyobb odafigyelés és spórolás mellett sem kigazdálkodható. A szervezet mindent megtett a költségek csökkentése érdekében, racionalizálták a működést, és lehetőségeikhez képest elkezdték azokat a beruházásokat, amelyek a rezsicsökkentést elősegítik.

- Óriási segítség volt az elmúlt év végén összegyűlt 28,5 millió forint adomány, valamint az eszközök és állatok értékesítéséből befolyt 3,8 millió forint. Ebből tudtuk finanszírozni a megnövekedett számlákat, elkezdtük két, súlyos fogyatékosokat ellátó intézmény szigetelését, több helyen is fatüzelésre váltottunk a gázkazán helyett; és tűzifát rendeltünk - írták hétfőn kiadott közleményükben.

Hozzátették, a 2022-es negyedik negyedévet (a fűtési szezon első felét) mintegy 18 millió forintos többletkiadással zárták, a költségnövekedés az általuk vártnál kisebb volt.

Ez több összetevőnek volt köszönhető, mint sorolták: több épületet is lezártak, egyes egységek közös helyiségbe költöztek; csökkentették az állatállományt, eladtak eszközöket, és az energiahatékonyság jegyében eddig négy faelgázosító kazánt és négy cserépkályhát építettek be az ingatlanokba.

A költséghatékony működéshez azonban további beruházásokra lenne szükség: folytatni a lakóegységek szigetelését, és további négy épületben faelgázosító kazánt beépíteni. Egy kazán beüzemelése 4 572 700 forintba kerül.

Az alapítvány ezért ismét gyűjtést hirdetett, hogy újabb céljukat, a további költséghatékony működést megvalósíthassák.

- A legkisebb összeg is hatalmas támogatást jelent írják.

Így segíthet:
Az alapítvány bankszámlaszáma: 11600006-00000000-52057508 (Erste Bank)
IBAN száma: HU 05 1160 0006 0000 0000 5205 7508
Paypal felülete: https://szimbiozis.net/paypal
Ha adója 1 százalékát felajánlaná: 18432930-1-05
Ha cégként szeretne adományozni, írjon e-mailt a kommunikacio@szimbiozis.net e-mail címre. A Szimbiózis Alapítvány közhasznú szervezet, így a TAO törvénynek megfelelő adományigazolást állít ki az összegről

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!