Az utóbbi napokban több étterem is örömposztokat oszthatott meg az őket követőkkel a közösségi médiában. A büszkeségre lehetett is oka azoknak, akik helyet kaptak az idei Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban. Természetesen kulináris szempontból még mindig a főváros az ország ízcsakrája, de a vidék egyre erősebb, vármegyénk vendéglátóhelyei pedig egyenesen remekeltek.
Az Év Alternatív Vendéglátóhelye címet például a miskolci Il Baffo by Avalon hozta el 2023-ban. A kategória TOP 100-as listáján egyébként az A LEVES és Borsod Burger is helyet kapott.
A rutinos étterembe járók azon valószínűleg már nem is csodálkoznak, hogy a Végállomás Bistro and Wine idén is bekerült hazánk TOP 10+1 magyar éttermei közé. Az étterem már évek óta tálalja nekünk a legmagasabb szinten a Bükk ízeit, a hazai vendéglátás örökzöld jegyeit ötvözve a francia bisztró konyha sikkjével. De a dolche vita szerelmesei is finom, és országos szinten is elismert édes falatokba haraphatnak Miskolcon, hiszen a Végállomás testvérvállalkozása, a Desszertem szintén nagyot ment: bekerültek a TOP 7 vidéki cukrászdák közé.
A teljesség igénye nélkül soroltuk fel azokat a miskolci helyeket, akik helyet vívtak ki maguknak az éttermi kalauzban, hosszabb cikkel még a közeljövőben jelentkezünk a témában.