Ugrás a tartalomra

Az akadálymentes séták is garantáltak a városban 

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 18:31
Mozgáskorlátozottak jelentkezését is várja a városnéző sétákra az önkormányzat turisztikai cége. 
Fotó: Mocsári László

 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a MIDMAR Kft. márciusban indította el az idei szezon garantált városnéző sétáinak sorozatát, melyet a miskolci iroda 2015 óta szervez. Az érdeklődők márciustól novemberig minden hónap második szombatján tematikus sétákon ismerhetik meg Miskolc látnivalóit. A program nagy népszerűségnek örvend, egy-egy sétán gyakran félszáznál is többen vesznek részt.  

Szopkó Tibor alpolgármester a sajtótájékoztatón / Fotó: Osztie Tibor

- A közelmúltban egy mozgásában korlátozott miskolci keresett meg egy alpolgármesteri fogadóórámon azzal, hogy annyi pozitívet olvas a garantált városnéző sétáinkról, de úgy érzi, kiszorult a lehetőségből, ezért kérte, hogy szervezzünk mozgáskorlátozottaknak is sétákat. A javaslattal megkerestem a MIDMAR-t, és kértem, gondoljuk tovább ezt az ötletet. Mint kiderült, már korábban is szerveztek ilyen típusú sétákat, ezért most a figyelmet szeretnénk arra felhívni, hogy erre most is van lehetőség – fogalmazott Szopkó Tibor a témában kedden tartott sajtótájékoztatón. Miskolc alpolgármestere hozzátette, amennyiben megfelelő számú résztvevő jelentkezik, három ilyen sétát szívesen finanszíroz a képviselői kerete terhére. - Fontos számomra, hogy mindenkinek megmutassuk Miskolcot, büszkélkedjünk értékeivel, és együtt, egyre jobban szeressük a városunkat – hangsúlyozta. 

Kupcsik Sarolta, a Tourinform Miskolc irodavezetője / Fotó: Osztie Tibor

A meghirdetett garantált tematikus séták között is vannak olyanok, amelyek bejárhatók akár kerekes székkel is. Azonban van lehetőség speciális, mozgáskorlátozottaknak szóló városnéző séta megrendelésére is a Tourinform Miskolc összes elérhetőségén. 
- A hellomiskolc.hu weboldalon a rendelhető séták fül alatt minden olyan információt megtalálnak, ami a megrendeléshez szükséges, de természetesen személyesen is mindig állunk a vendégek rendelkezésére. A belváros is abszolút alkalmas arra, hogy olyan helyeket keressünk fel, amelyeket nem lépcsőkön keresztül kell megközelíteni, hanem akadálymentes járdákon vagy rámpákon – ismertette Kupcsik Sarolta, a Tourinform Miskolc irodavezetője. - Nagyon örülünk neki, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést, és újabb célcsoportokat tudunk bevonni a városnéző sétáinkba – tette hozzá. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2022-es és 2023-as vizsgált időszakaiban a miskolci Tourinform százszázalékos teljesítményével ismét az ország legjobbjai közé került, így a csaknem száz Tourinform irodát tömörítő szakmai hálózatban számos jó gyakorlat okán mintaadóként tekintenek rájuk.

- A múlt héten Debrecenben rendezték meg az országos Tourinform találkozót, ahol nagyon sok kolléga jött oda hozzám, és kért tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy mi hogyan csináljuk, mi a sikerünk titka. Büszkén mondhatjuk, hogy országos híre van a sétáinknak – hangsúlyozta Kupcsik Sarolta. 

 

A garantált városnéző séták további menetrendje:

Június 8. Virágos Miskolc
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Július 13. Miniszobrok Miskolctapolcán
Indulás a miskolctapolcai parkban található Turisztikai információs pontról (Barabits Fülöp sétány, 2. pavilon)

Augusztus 10. Séta a Népkert és a Kálvária környékén
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Szeptember 14. Belvárosi séta a mozizás jegyében
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Szeptember 28. Séta az Egyetemvárosban
Indulás az Uni-Hotel főbejáratától (Egyetem út)

Október 12. Séta Hejőcsabán
Indulás a hejőcsabai műemlék gyógyszertártól (Csabavezér út)

November 9. Mi van a falon? – belvárosi séta
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

A garantált városnézésekre előzetes regisztráció nem szükséges, jelentkezés, jegyvásárlás a helyszíneken indulás előtt 10-15 perccel. A külső helyszíneken fizetés kizárólag készpénzzel lehetséges. A séták időtartama 1,5-2 óra. A séták létszámtól függetlenül indulnak, de kizárólag egyéni vendégek jelentkezését várják. Idegenvezetők: Kupcsik Sarolta, Tóth-Bodnár Krisztina. 

További információ a garantált városnéző sétákról és a bérletről ITT található. 

 

További hírek

Olvasnivaló