Ugrás a tartalomra

Egy hete eltűnt, egyre többen keresik Tóth Balázst - rendőrségi felhívás

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. augusztus 29. csütörtök 17:16
A fiatal fiú még múlt kedden távozott otthonából és azóta sem adott életjelet magáról. Balázst családja, barátai mellett már a rendőrség és a Spider Mentőcsoport is keresi.

Tóth Balázs Fotó: Facebook

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri a bükkaranyosi férfi megtalálásához. Mint írják: A Miskolci Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat Tóth Balázs 19 éves bükkaranyosi lakos eltűnése ügyében. A férfi 2024. augusztus 20-án 13 óra 30 perc körül otthonából ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.

Tóth Balázs 180 centiméter magas, 68 kilogramm, vékony testalkatú, haja világosbarna, amely oldalt felnyírt a szeme pedig barna.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a képen látható férfi hollétével kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ahogy korábban megírtuk, Miskolc és az egész vármegye, de kis túlzással lassan az egész ország keresi Tóth Balázst, aki még augusztus 20-án távozott bükkaranyosi otthonából ismeretlen helyre. A 19 éves fiú azóta sem került elő, eltűnését családja a rendőrségen jelezte, akik ki is adták a körözést ismeretlen helyen tartózkodó személyként Balázsra

A fiatal srác megtalálását azonban nem bízták a véletlenre, a hatóságokkal párhuzamosan szerettei – családja és barátai – is keresni kezdték, a Facebook helyi vonatkozású csoportjaiban számos poszt jelent meg az eltűnéssel kapcsolatban, ezt például édesnyja tette közzé. Mostanra több mint százan dolgoznak azon, hogy megtalálják Balázst és a csapathoz a közelmúltban a keresők kérésére Lehoczki Spider László és a Miskolci Spider Mentőcsoport is csatlakozott.

– Az elmúlt egy hétben a rendőrséggel párhuzamosan dolgozunk, ők végzik a felderítést, kamerák átnézésétől kezdve a tanúk meghallgatásáig, mi pedig szisztematikusan ellenőrizzük azokat a helyeket, ahol a keresett személy gyakran járt vagy szeretett lenni. Ez Balázs esetében hatalmas terület, hiszen egészen fiatal korától erdőjáró, barátaival is általában a természetben voltak kint, éppen ezért nagyon jól ismeri a területet, ez pedig hatalmas munkát ad nekünk – mondta.

Tóth Balázs
Tóth Balázs. Fotó: Police.hu

Lehoczki László elárulta az is, múlt szerda óta kutyájával Hope-al szinte folyamatosan a helyszínen van, volt, hogy éjszaka is nyomokat ellenőriztek. „Ennek ellenére a huszadikai napnál tovább eddig nem tudtunk jutni, mert azóta nem hagyott nyomokat maga után Balázs. Azt is egy kamera felvétel alapján tudjuk, hogy otthonából saját lábán távozott, egy Kós (Balázs a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskolájának tanulója – a szerző) feliratú fehér póló van rajta, egy fekete rövidnadrág és vagy magas szárú cipő, vagy bakancs. Van még nála egy fekete hátizsák is, a telefonja és személyes iratai azonban otthon maradtak” – részletezte a Spider vezetője elmondta, Balázsra egyébként nem volt jellemző az, hogy szó nélkül eltűnjön, úgy tudja családi probléma válthatta ki nála ezt a viselkedést.

Lehoczki László végül hozzátette, a keresésbe az elmúlt napokban bekapcsolódott a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület is. Végül azt kérte, aki a fentebb linkelt leírás, vagy a képek alapján felismeri valahol Tóth Balázst, haladéktalanul értesítse a rendőrséget, vagy a Spider Mentőcsoportot (de a korábban linkelt a Facebook poszt alatt közvetlenül a családnak is jelezhetnek).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!