Ugrás a tartalomra

Exkluzív pincében találkoznak a világ borai

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 22. kedd 14:01
Különleges helyszínnel bővült az Avalon Park kínálata a közelmúltban. Semmi extra, csak a borok kaptak egy kóstolóként is funkcionáló bemutató pincét, mindezt természetesen „avalosan”. A miskolctapolcai parkban lévő pincét most a helyi borászoknak mutatták meg. Közösségi tér lett a domináns körasztal. Közösségi tér, ahol a szakemberek tapasztalatot cserélhettek. (Támogatott tartalom.)

Öt kontinens, tizenhárom ország, közel kétszáz féle bor, és pezsgő szortiment. Dióhéjban ez az Avalon legújabb, májusban nyitott gyöngyszeme. A puszta tények mellett azonban sokkal fontosabb, hogy mi az, ami fogadja a park „pincéjébe” lépve az embert.

A körpanoráma magáért beszél. A bejárattal szemközt hatalmas Vino Salon felirat. Uralja a teret, egyből bőbeszédűen mesél arról, ami a térben van. Ebben a térben természetesen borok vannak, de nem akármilyenek. Olyan különleges évjáratok, kivételes termőterületek és országok képviseltetik magukat, amelyekkel nem találkozhat bárhol az ember. Köztük természetesen az egyik legjobb szőlőtermőterület, Magyarország nedűivel.

- A szalon nem egy vendéglátó helységként funkcionál. Nincs az, hogy akkor most már nyitva vagyunk, és lehet jönni – magyarázza Bajusz Gergely, a park gasztronómiai igazgatója. A Vino Salon sokkal inkább reprezentatív helység, pince, amely megmutatja a sokszínűséget. Új dimenziót hoz a borkedvelők életébe, de emellett teret biztosít például többek között cégek, borászok számára, hogy találkozzanak.

– Az elképzelés évekkel ezelőttre datálódik. Szerettünk volna egy olyan raktárszerű helyszínt létrehozni, ahol kóstoltató jelleggel a vendégeinknek meg tudjuk adni azt, amire vágytak. Mindig volt egyfajta visszajelzés, hogy bizonyos borokat, vagy pezsgőket akár végig kóstolnának. Eddig erre nem volt lehetőség, de most már csaknem kétezer palack segítségével van  – mondta Egri Katalin, a park sommelierje, majd hozzátette, hogy számukra a bor egy életérzés, amit a szalon segítségével tudnak megmutatni, biztosítani a park vendégeinek.

Ezúttal borászok találkoztak. A helyi és környékbeli borkészítők ismerkedhettek meg az új helyszínnel. Azzal a helyszínnel, ahol többek között ausztrál, olasz, francia borok között kínálják az ő boraikat.

- Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek. Mindig remek, ha lehetőségünk nyílik találkozni egymással. Megosztani egymással a tapasztalatainkat, sokat lehet tanulni ebből. Ráadásul kicsit kötetlen formában, egymásra figyelve tudunk beszélgetni. Szerintem minden szakmában szükség van ilyen alkalmakra. Ettől fejlődik egy adott terület. Esetünkben a borász szakma – hangsúlyozta Bűdi István borász, aki hozzátette, megtisztelő számára, hogy az ő bora is helyt kapott a palackok között, és üdvözli, hogy a borfogyasztás, a borkultúra ennyire magas szintje is megérkezett Miskolcra.
 

További hírek

Olvasnivaló