Ugrás a tartalomra

Jogerős ítélet született Koncz Ferenc balesetének ügyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 16. péntek 11:18
A bíróság büntetővégzést hozott a halálos balesetet okozó vádlott ügyében – olvasható pénteki közleményükben.

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést és közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki 2020 júliusában Bekecs településen gépkocsijával halálos balesetet okozott.

A közlemény nem tér ki rá, de a körülmények leírásából következtetni lehet arra, hogy Koncz Ferenc országgyűlési képviselő tavaly július 10-ei motorbalesetéről van szó.

A Blikk fotója a baleset helyszínéről

A halálos kimenetelű baleset így történhetett:

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő az általa vezetett személygépkocsival tavaly július 10-én reggel Bekecsen haladt Szerencs irányába, körülbelül 50 km/h-s sebességgel. A vádlott a gépkocsival meg akart fordulni az úton, ezért a jobb oldali útpadkához húzódott és annak érdekében, hogy a mögötte azonos irányba haladó két járműnek – egy személyautónak és egy tehergépkocsinak – elsőbbséget biztosítson, megállt. Amikor mindkét jármű elhaladt a vádlott autója mellett, a vádlott belekezdett a balra fordulásba annak ellenére, hogy a teherautó a szembe jövő forgalmat teljesen kitakarta előle, így nem tudott meggyőződni arról, hogy a megfordulás biztonságosan végrehajtható-e. A fordulás időpontjában, ugyanezen az útvonalon, ellentétes irányban közlekedett motorkerékpárjával a sértett férfi mintegy 50 km/h-s sebességgel. A sértett vészfékezési féktávolságon belül volt, amikor a vádlott a gépkocsival áthaladt az általa használt forgalmi sávba, csaknem teljes szélességében elfoglalva azt. A sértett vészfékezett, ami miatt a motorkerékpárral felborult, és az úttesten csúszva, a vádlott autójának ütközött. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a vádlottal szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság döntése jogerős.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!