Ugrás a tartalomra

Bodonyi most nem szerzett kvótát

MTI/dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. május 13. csütörtök 12:15
Bodonyi András ötödik lett a csütörtök délelőtti döntőben, így nem szerzett kvótát kenu egyes 1000 méteren az európai olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyen, Szegeden.

A diósgyőri sportoló egy nappal korábban egy előfutam második hellyel került a fináléba, amelyben csak az első hely ért tokiói indulási jogot. A döntő kilences mezőnye nagyon "sűrű" volt, többen is pályáztak a győzelemre, az előzetes esélylatolgatások szerint a 26 éves magyar kenusnak bravúr kellett volna a sikerhez, különösen annak fényében, hogy néhány hete mandulagyulladás hátráltatta a felkészülését.

A bravúr nem jött össze, Bodonyi a jobbos szembeszélben a táv nagy részében a 6-7. helyen haladt, majd a végén feljött az ötödik pozícióba. Eközben az élen az ukrán Pavlo Altuhov gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, mögötte a román Constantin Diba lett a második, az olasz Carlo Tacchini pedig a harmadik.

A diósgyőri sportoló a május 20. és 23. közötti oroszországi pótkvalifikációs viadalon szerezhet kvótát a XXXII. nyári játékokra.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!