Ugrás a tartalomra

Fejtörő játékra hív a könyvtár az öt karika jegyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 16:16
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdéseket a párizsi játékok megnyitója előtti héten teszi közzé honlapján az intézmény, és egészen augusztus közepéig várják a helyes megfejtéseket.
Fotó: Horváth Csongor

Hogyan kapcsolódhat a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár a hamarosan kezdődő olimpiához? Az intézmény fontosnak tartja az olimpizmus eszméjét, annak széles körben történő népszerűsítését. 

Ebben az évben Radványi Benedek: 1984: a kettétört olimpia című kötete kapcsán tartottak visszaemlékező beszélgetést a szerző, és két vármegyei kötődésű sportoló Winter Ilona kosárlabdázó és Pátrovics Géza súlyemelő részvételével. 

A könyvtár a közelgő párizsi olimpia apropóján kvízzel készül az eseményre oly módon, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei születésű, kötődésű olimpikonokhoz kapcsolódó 13 kérdésre várják a válaszokat. 

Könyvtárunk helyismereti gyűjteményében az ötkötetes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei olimpiai kronológia mellett számos kiadvány segít abban, hogy minél több kérdésre megtalálják a helyes választ. 

A játékos kedvű olvasóknak lesz idejük minderre, hiszen augusztus 11-ig, az olimpia utolsó napjáig várják a megfejtéseket, ám egy e-mail-címről csak egy megfejtést értékelnek. 

Azt el lehet árulni, hogy nem babra megy a játék, ugyanis a sportrajongók értékes nyeremények gazdái lehetnek. 

Hogy miket lehet nyerni? Az maradjon még titok, de annyi elmondható, hogy az olimpiához, valamint vármegyei kötődésű olimpikonokhoz kapcsolódnak a jutalmak. 

További hírek

Olvasnivaló