Ugrás a tartalomra

Csütörtökön az angolok ellen játszunk VB-selejtezőt

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2021. szeptember 01. szerda 16:25
A csoportelső angolokat fogadjuk Budapesten, a tét pedig nem kicsi: ha legyőzzük őket, akkor a csoport elsőhelyére léphetünk a 2022-es katari futball-világbajnokság selejtezőjében.

A két csapat sikeres európa-bajnoki szereplés után kezdi meg az őszi szezont. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese nemcsak azért reménykedhet bravúros pontszerzésben, mert bebizonyította, a világ legjobbjaival is felveszi küzdelmet, hanem azért is, mert az Eb-hez képest mindenképpen erősödött azzal, hogy a nemzeti csapat legértékesebb játékosa, Szoboszlai Dominik felépült sérüléséből. Emellett Sallói Dániel bombaformában futballozik az amerikai bajnokságban, de az új idényben már szintén szerzett gólt Sallai Roland, Schäfer András és a csapatkapitány Szalai Ádám is. Ami komoly fejtörést okozhat az olasz szakvezetőnek, hogy kivel helyettesítse az eltiltott Nagy Ádámot.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Európai vb-selejtezők, I csoport, 4. forduló:

Magyarország-Anglia, Puskás Aréna 20.45

Andorra-San Marino, Andorra La Vella 20.45

Lengyelország-Albánia, Varsó 20.45

A tabella:

1. Anglia          3   3  -  -   9- 1  9 pont

2. MAGYARORSZÁG    3   2  1  -  10- 4  7

3. Albánia         3   2  -  1   3- 2  6

4. Lengyelország   3   1  1  1   7- 5  4

5. Andorra         3   -  -  3   1- 8  0

6. San Marino      3   -  -  3   0-10  0

Borítókép: MLSZ

További hírek

Olvasnivaló