Ugrás a tartalomra

Elhozták az első helyeket

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 20. hétfő 13:15
A és B kategóriában is nyert a KÖDMÖN a hétvégi országos táncversenyen Zalaegerszegen.

A Társasági Táncok Magyar Bajnokságán és a Standard-mix Magyar Bajnokságon is első helyezést ért el az 1978-ban megalakult KÖDMÖN Társastánc Sportegyesület. A Magyar TáncSport Szakszövetség által megrendezett Formációs Táncok Magyar Bajnokságára nagyon készült az együttes, hiszen utoljára 2015-ben vettek részt ezen a versenyen, ami kvalifikációs lehetőséget jelent az Európa- és a világbajnoksághoz. 

Az együttes a társasági táncok műfajában 1990 óta képviseli hazánkat az Európa- és világbajnokságokon, ahol hetedik és nyolcadik helyezést ért el. Koreográfiáit így több alkalommal láthatta Berlin, Stuttgart, München, Braunschweig és Chisinau tánckedvelő közönsége. 

Fő profiljuk a formációs, azon belül a standard-mix kategóriában történő versenyeztetés, ahol szombatig már tizenöt alkalommal nyerték el a magyar bajnok és tíz alkalommal az országos bajnok címet. 

Szinyei Edina, Mezei Ágnes és Garabuczi Zsófia szakmai irányításával a csoportok új koreográfiákkal rendszeresen mutatkoznak be Miskolc város lakossága előtt állami és városi ünnepeken, valamint családi napokon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!