Ugrás a tartalomra

Elindult a horgászapplikáció

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 18. vasárnap 15:36
Az app révén nagymértékben egyszerűsödik a területi horgászjegyek online vásárlása, és az ellenőrzés is jóval egyszerűbbé vált.
Juhász Ákos júliusi felvételei a Csorba-tóról

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 2018-ban indította el a HORINFO szakrendszerét. Ezzel megkezdődött a horgászok regisztrációs, nyilvántartási és horgászokmány-kiadási folyamatainak elektronikus támogatása. 2019-től a papíralapú horgászigazolványt felváltotta a Magyar Horgászkártya. A MOHOSZ megalapozta a horgászok és okmányaik elektronikus nyilvántartását, létrehozta az elektronikus területi horgászjegyeket, így a HORINFO felület ma már számos, a horgászat lehetőségének elérését megkönnyítő szolgáltatást biztosít.

A szövetség most elindította a Horgász applikációját is, ami a pecások további kényelmét hivatott szolgálni. Az alkalmazáson belül már elérhetővé vált a digitális okmánytárca, melynek segítségével az ellenőrzés is jóval egyszerűbbé válik: az ellenőrzésre jogosult személy köteles lesz az applikáción keresztül bemutatott iratokat elfogadni, így lassan elég egy telefont vinni a partra a jogosultság igazolásához.

Az app révén nagymértékben egyszerűsödik a területi horgászjegyek online vásárlása is. A térkép- és listanézet segítségével könnyen felfedezhetővé válik Magyarország több mint ezer nyilvántartott, horgászható vízterülete, valamint azok szolgáltatásai.

Kipróbáltuk: az alkalmazás könnyen átlátható, és több környékbeli tóra váltható rajta területi jegy.

További hírek

Olvasnivaló