Ugrás a tartalomra

Köszöntötték az olimpikonokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 13. kedd 13:44
Szenzációs versenyzéssel Gulyás Michelle olimpiai bajnok, a négyfős magyar öttusa csapat másik női versenyzője, Guzi Blanka pedig negyedik helyezett lett a párizsi olimpián. Ezzel 20 év után ismét a világ tetején a magyar öttusasport.
Fotók: Juhász Ákos

A Magyar Öttusa Szövetség fantasztikus olimpiai szereplését és sikeres versenyszezonját lezáró és értékelő sajtótájékoztatót tartottak kedden Budapesten, a Budai Várban, amin stábunk is részt vett.

A sajtótájékoztatót Gulyás Michelle olimpiai bajnokGuzi Blanka, egyéni világbajnoki ezüstérmes és csapat világbajnok, Európa-bajnoki ezüst-, csapatban aranyérmes és olimpiai negyedik helyezett és edzőik, valamint Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázó, a MÖSZ elnöke; Martinek János olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok öttusázó, szövetségi kapitány tartotta.

Mint ismert, Guzi Blanka élete első olimpiáján szerepelt Párizsban. A DVTK öttusázója közepes körvívást követően kiváló teljesítménnyel jutott be az ötkarikás játékok záró napján rendezett fináléba, amit a 17. helyről kezdett meg. A döntőben Blanka hibátlan pályát lovagolva maximális pontot gyűjtött, majd úszásban a hetedik legjobb időt úszta, míg az utolsó laser run számban fantasztikus felzárkózással a 4. helyet szerezte meg a Versailles-i kastélyparkban.

Az eseményen részt vett továbbá Bőhm Csaba egyéni és csapat világbajnok, világkupa győztes, Európa-bajnok; Szép Balázs, csapat világbajnok és egyéni világbajnoki ezüstérmes és edzőik, valamint Vízkeleti Péter, a MÖSZ ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztatón az eredmények értékelése mellett szóba került a lovaglás helyett akadályversennyel folytatódó sportág jövője és a közelmúltban átalakult és sikerre éhes Magyar Öttusa Szövetség tervei.

A sajtótájékoztatóról részletekkel később jelentkezünk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!