Ugrás a tartalomra

Csúszik a javítás az MVSC-nél

Miskolc Televízió / Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. augusztus 16. péntek 19:38
Még június elején söpört végig egy óriási vihar Miskolcon, mely hatalmas károkat okozott az MVSC épületeiben és edzőközpontjaiban.
Fotó: Juhász Ákos

Ahogy arról lapunk bő két hónapja beszámolt, az önkormányzati és EP-választás másnapjára virradó éjjel megérkező szupercella kidőlt fákat, összetört autókat, forgalmi akadályokat, áramszünetet hagyott maga után Miskolcon és a megye több településén is. A szélsőséges időjárás a Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) röplabdacsarnokát nem kímélte: lemeztetejét felszakította, és gyakorlatilag szétszórta az épület körül. A komplexumot azonnal áramtalanították, rövidesen kinn voltak a katasztrófavédők is, és elkezdték felmérni a károkat.

Akkori megkeresésünkre a klub elnöke első ránézésre is megállapította, hogy több millió forintos kár keletkezett, hozzátéve, az épületre kötöttek biztosítást. Illyés Miklóstól megtudtuk továbbá azt is, hogy a Csokonai utcán található épületet a Miskolci Sportcentrum Kft. üzemelteti – így mindennek megfelelően annak ügyvezetője, Ujj Péter azonnal felvette a kapcsolatot az önkormányzattal. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy az edzések nemsoká befejeződtek, így nem maradt ki sok a sportolóknak.

Vigyázz, rajt – de nincs kész

A Miskolc Televízió Sportpercek című műsorának múlt heti adásában Illyés Miklós Gulybán Péter kollégánknak kifejtette: habár júniusban igencsak bíztak abban, hogy szeptemberre rendbe rakják az épületet, az áhított időpont távolodni látszik a horizontról. Az üresjárat és az amolyan kegyelmi időszak még valamennyire kitart, ugyanis a nyári szünetüket töltő sportolók a csúszásból egyelőre nem sokat érzékelnek. Augusztus második felére rákanyarodva azonban a klub színeiben versengő helyi tehetségek lassanként visszaszállingóznak öltözőikbe és termeikbe – pontosabban szállingóznának.

A dzsúdótermet éppenséggel már használják is. A legnagyobb kérdőjel a röplabdások feje felett lebeg, akik a nemsoká kezdődő edzéseiket egy jó darabig minden bizonnyal másutt fogják majd megejteni. Mindamellett, hogy a klub gőzerővel kutatja a rendelkezésre álló és megfelelő termeket, a klubelnök elmondta: borzasztó nehéz szabad kapacitású helyiséget találni – olyat, amely az MSCV-nél megszokott komfortérzetet is biztosítaná, azt pedig szinte lehetetlen. Így szinte bizonyosan megsínyli majd a felkészülés szakmai minősége a havária szülte tortúrát.

Illyés Miklós rámutatott: fennáll a veszélye annak, hogy nehézségek következtében egyes sportolók abba is hagyják sportági szereplésüket, amennyiben a szülők a város távolabb eső pontjára nemes egyszerűséggel nem tudják majd elvinni gyermeküket. A klub elnöke ugyan reméli, hogy csak kevesek esetében vetődik fel lényegi problémaként mindez, a helyzetet a stúdióbeszélgetés során egyáltalán nem festette kecsegtetőnek.

Forrás és türelem kérdése

Az MVSC elnöke a műsorban újfent hangsúlyozta: a létesítmény üzemeltetője a Sportcentrum Kft., az egyesület mindössze bérlője és használója annak, így a történéséket csak sürgetni tudják, de a munkára nincs érdemi ráhatásuk. A biztosítótól és a vis maior alapból származó tételeken kívül nem áll rendelkezésükre semmilyen egyéb forrás vagy szponzoráció a megrongálódott tető és padlóburkolat helyreállítására. Mindemellett a nyár is kitolta a javítási munkák érdemi megindulását.

Illyés Miklós beszámolójából kiderült: az elektromos hálózat sem állt még vissza teljesen, sőt, meleg vizük sincs még, ami a focistákat érinti a legkellemetlenebbül. Ezzel ugyanis a bajnokságában első hazai meccsére készülő csapat itthoni szereplése is veszélybe került. Tudniillik: megyei szinten csak akkor játszhat hazai pályán egy klub, ha az infrastruktúra megüti ezt a szintet. Mint azt azóta sikerült kiderítenünk: az áramot azóta visszakapcsolták, ami azt jelenti, hogy biztosított lesz a melegvíz is. A hazai bajnoki mérkőzést tehát meg tudják rendezni szombaton.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!