Ugrás a tartalomra

Szexuális szolgáltatás helyett rabolt 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 16. péntek 13:52
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki leszúrással fenyegetve szerzett érvényt 20 eurós követelésének – tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci Törvényszék.
Képünk illusztráció / Fotó: nlc.hu

Mint írják: a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított augusztus 14-én megállapodott a sértettel abban, hogy a nő által nyújtott szexuális tevékenység ellenértékeként a férfi 30 euró készpénzt fizet részére. A találkozóra egy borsodi kistelepülésen került sor. Miután a sértett felvette gépjárművével a gyanúsítottat, mindketten átültek az autó hátsó ülésére, ezt követően azonban a férfi meggondolta magát és úgy döntött, hogy szexuális tevékenység és fizetés helyett elhagyja a helyszínt. Erre válaszul az autóban ülő gyanúsított elővett egy konyhakést, a sértettet leszúrással fenyegette és 20 euró átadására szólította fel. Miután a sértett félreállt, a nő további fenyegetések mellett kiszállt a gépkocsiból, míg végül a férfi átadta a követelt összeget és elhajtott. 

Bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye alkalmas lehet felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megállapítására, azonban a pontos jogi minősítés vizsgálata a nyomozás további feladatát képezi. 

A rablás bűntettének e minősített esete 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a terhelt a vele szemben kiszabható büntetéstől tartva a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei. Életmódjára tekintettel nem zárható ki a bűnismétlés veszélye sem.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!