Ugrás a tartalomra

Csöveket cseréltek városszerte

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 17. szombat 12:29
Befejeződött az avasi körösítővezeték kettes ütemének kiépítése, valamint a Tizeshonvéd utcai hálózat korszerűsítése is. A MIHŐ Kft. minden évben nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésekre.

Az avasi vezeték kettes ütemének kiépítésén május elején kezdtek el dolgozni a szakemberek, ugyanis a szolgáltató a fűtési idényt követően három nagyobb beruházást is tervezett a városban, amelyből mostanra kettő el is készült.

Június végén még markolóval ásták ki a földet a Tizeshonvéd utcában, mára azonban befejeződött a távfűtési vezetékhálózat cseréje. A beruházás eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül földbe fektethető, előreszigetelt csővezetéket építettek be.

A területen már csak néhány utómunkát – például vezetékfestést – végeznek el a szakemberek. A cserére azért volt szükség, mert a rendszer már elavult volt, az elmúlt időszakban számos meghibásodás fordult elő rajta.

Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ Kft. megbízott karbantartási üzemvezetője érdeklődésünkre elmondta, korábban egy nagyobb átmérőjű vezeték volt itt a földbe fektetve, ugyanis a bodótetői hőkörzetet is innen látták el, de az már egy ideje nem távhős, ezért egy dimenziócsökkentés is történt. Mindemellett körülbelül 180 méter nyomvonalhosszúságban cserélték ki itt a vezetékszakaszt. Az Avason 270 méteren újult meg a csővezeték.

Juhász Ákos képgalériája

A Futó és a Szalag utcai társasházak közötti zöldterületen az elöregedett távfűtési vezeték cseréje május 21-én kezdődött. Júniusban még itt is munkagépekkel dolgoztak a szakemberek, mára azonban a helyére került a legtöbb vezeték. A korszerűsítésnek köszönhetően új, energiatakarékosabb, szivárgásjelző rendszerrel ellátott, előreszigetelt elemekből álló műanyag csővezetéket építettek be, a lakótelep szolgáltatásbiztonságának növelése érdekében.

Bernáthné Barczi Judit ennek kapcsán elmondta, hogy a cirkulációs vezetékek és a használati melegvíz-vezetékek már a helyükre kerültek, jelenleg a fűtési vezetékek kialakítása történik. A fűtési idény elejére, azaz szeptember 15-ére azonban ott is végeznek a munkával.

A megbízott karbantartási üzemvezető hangsúlyozta, hogy a beruházásokat követően mind a három helyszínen teljes mértékben helyreállítják a munkaterületet. Hozzátette: a füvesítésről és a kivágott fák pótlásáról is gondoskodni fognak, azonban a nyári, meleg időszakban ez még nem lehetséges. A fákat kétszeres mennyiségben fogják pótolni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!