Ugrás a tartalomra

Ezúttal elmaradt a bravúr

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. szeptember 09. csütörtök 13:08
Tavaly idegenbeli győzelemmel kezdte a szezont, idén hazai pályán szenvedett vereséget az MVLC az első fordulóban – mindkét alkalommal a világ- és olimpiai bajnokokkal felálló Honvéd volt az ellenfél.

E.ON Férfi OB I, alapszakasz, 1. forduló, eredmény:

PannErgy-Miskolc-Budapest Honvéd 8-12 (1-2, 4-4, 0-3, 3-3)
Gólszerzők: Seman 2, Krasznai 2, Tanczer, Biros B., Böröczky, Tőzsér, ill. Manhercz Á. 3, Kiss B. 2, Molnár G. 2, Sólyom 2, Fejős, Hosnyánszky, Ekler B.

Beregi László képgalériája

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész, Kis István tanítványai tartották a tempót Hosnyánszkyékkal, a félidőt jelző dudaszónál csupán egy góllal, 6-5-re vezetett a fővárosi csapat. Aztán azonban jött egy rövidzárlat a miskolci pólósoknál, a harmadik negyedben nem sikerült az ellenfél kapujába találni, Manherczék azonban háromszor is mattolták a hazaiak hálóőrét – mint kiderült, ez a gól nélküli etap nagyon hiányzott a hazaiaknak a végelszámolásnál. Hiszen hiába hozták döntetlenre az utolsó negyedet, közelebb nem sikerült lopózniuk a Honvédhoz, így végül négy góllal kikaptak a kispestiektől.

A vendégek vezetőedzője a lefújást követően először örömének adott hangot amiatt, hogy végre újra nézők előtt játszhattak. Majd rátért a csapata teljesítményére.

– Szeretnék gratulálni a fiúknak, kiválóan teljesítettek, a mérkőzés nagy százalékában kézben tartottuk a meccset. Jó iramot diktáltunk, rengeteg blokkunk volt, jó kapusteljesítménnyel – kezdésként nem is kívánhatnék jobbat – fogalmazott Szívós Márton.

A hazaiak vezetőedzője érthetően csalódottabban nyilatkozott a mérkőzés végén.

– Gratulálok a Honvédnak, jobban bírták a második játékrészt – kezdte Kis István. – Nem keresünk kifogásokat, egyszerűen nem találtuk az ellenszert a centerjátékukra. Mi pedig nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk: nem voltak meg a blokkok, nem támadtuk meg a lövő játékost, holott ez volt a kérésem a mérkőzés előtt. Ráadásul már az első két negyedben is több rossz passzunk volt. Az első bajnoki mindig nehéz, de dolgozunk tovább. Van is munka, hiszen nyolc új játékos érkezett hozzánk, a csapat átlagéletkora 21 év, össze kell még csiszolódnunk. Látni kell, hogy ami korábban az ifiben működött, az itt, a felnőttek között nem feltétlenül jön össze. Dolgoznunk kell, hogy kijavítsuk a hibákat.

A forduló további eredményei:
Eger-UVSE 20:16
Pécs - Vasas 6:9
Debrecen - Szolnok 6:13
Kaposvár - FTC 8:16

A miskolciak legközelebb szombaton játszanak, a BVSC otthonába látogatnak, a mérkőzés délután 5 órakor kezdődik. Majd következik a 19-ei kupamérkőzés a Szentes ellen, hazai pályán. Aztán 25-én az OSC Újbuda vendégei lesznek Kis István tanítványai.

További hírek

Olvasnivaló