Ugrás a tartalomra

Folytatódik a harc a bennmaradásért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 20. kedd 15:03
Hazai pályán fogadja a tabella második helyén álló Puskás Akadémiát a DVTK labdarúgócsapata szerdán az OTP Bank Liga 30. fordulójában.
Reméljük, ezúttal nem hasalnak el. | Fotó: Mocsári László

A piros-fehérek legutóbb győzni tudtak a Budafok vendégeként, ezzel éltetve a reményt a bennmaradásra. Zoran Zekicék soron következő ellenfele, a Puskás Akadémia azonban kitűnő formában érkezik Miskolcra: az előző hat bajnokijukból ötöt megnyertek, mindössze a címvédő Fradi ellen vesztettek pontokat, döntetlent játszott a tabella első két helyezettje.

A diósgyőri csapatnak tehát nem lesz egyszerű dolga velük szemben. A tét – igaz, már meccsek óta –, hogy jövőre is megőrizzék NB1-es tagságukat. Szűcs Kornél, a DVTK hátvédje is elismerte: a Puskás most nagyon jó játékerőt képvisel.

– Ott vannak a második helyen a bajnokságban. Ősszel volt szerencsém játszani ellenük, akkor le tudtuk győzni őket. Remélem, most is hasonló lesz a forgatókönyv. Az edzéseken azokat a játékelemeket gyakoroljuk, ami a nyerő taktika lehet ellenük. Bízunk abban, hogy hazai pályán őket is le tudjuk győzni – fogalmazott.

A diósgyőri klubhonlap összeszedte, hogy a piros-fehérek eddig 11 mérkőzést játszottak pályaválasztóként soros ellenfelükkel szemben, ebből ötöt megnyertek, háromszor döntetlent játszottak a felek, másik három alkalommal pedig a vendégek vitték el a pontokat.

Legutóbb a 19. fordulóban egy diósgyőri labdavesztést követő gyors ellentámadásból szerzett vezetést a PAFC. A második játékrészben a hazaiak büntetőből duplázták meg az előnyüket. A folytatásban a DVTK egyre több energiát mozgósított a támadásban, míg a hazaiak kontrákra éptettek. A hajrá ismét a felcsútiaké volt, de az eredmény már nem változott, 2-0-ra nyertek.

2020 őszén ellenben a Diósgyőr nyert magabiztosan (lásd a fenti videót). Az első félidőben Stefan Drazic kezdte a gólgyártást, majd kiharcolt egy büntetőt, amit Mirko Ivanovski értékesített, végül Gheorghe Grozav váltotta gólra Márkvárt Dávid tökéletes passzát. A második játékrészben a vendégek mentek a veszett fejsze nyele után, míg a DVTK ellentámadásokkal próbálkozott, de egyik csapat sem járt eredménnyel, így a DVTK itthon tartotta a pontokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!